Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Laskiaispullapuuro

Laskiaispullan täytteet sopivat täydellisesti myös uunipuuron joukkoon. Jokainen voi valita, haluaako syödä puuronsa mantelimassalla vai vadelmahillolla - me suosittelemme molempia! Viikonlopun herkkupuuro kypsyy kätevästi uunissa.

Laskiaispullapuuro
Laskiaispullapuuro

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 dl kaurasuurimoita
  • 1 l
    Oddlygood® Barista kaurajuomaa
    Oddlygood® Barista kaurajuoma sopii täydellisesti kahvin seuraan. Se vaahtoutuu kauniisti, sekoittuu kaikkiin kahveihin vaaleasta suodatinkahvista…
    Oddlygood® Barista kaurajuoma 1 l UHT gluteeniton
  • 5 dl vettä
  • 1 tl kardemummaa, rouhittua
  • ½ tl suolaa

Lisäksi

  • 50 g mantelimassaa
  • 1 prk (250 g)
    Valio vaahtoutuvaa vaniljakastiketta 9%
    Valio Keittiön vaahtoutuva vaniljakastike on lempeän vaniljainen jälkiruokakastike, joka maistuu herkulliselta kuohkeaksi vaahdotettuna esimerkiksi leivonnaisten…
    Valio Keittiön vaahtoutuva vaniljakastike 2,5 dl UHT laktoositon
  • 4 rkl vadelmahilloa
  • 0 kg mantelilastuja

Ohje

  1. Mittaa kaurasuurimot kannelliseen pataan tai uunivuokaan. Lisää kaurajuoma, vesi, kardemumma ja suola. Sekoita.
  2. Paista puuroa ensin 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Peitä kannella tai foliolla ja alenna lämpöä 175 asteeseen. Jatka kypsentämistä noin 2,5 tuntia.
  3. Revi mantelimassa sopiviksi paloiksi. Annostele puuro lautasille. Lisää annosten päälle vaniljakastiketta, mantelimassaa ja vadelmahilloa. Viimeistele laskiaispullapuuro mantelilastuilla.

Vinkki

Voit halutessasi käyttää kaurajuoman tilalla täysmaitoa ja korvata kaurasuurimot ohrasuurimoilla. Voit myös kypsentää puuron 100-asteisessa uunissa yön yli, eli noin 8 tuntia.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 98 kcal
Proteiini 2,7 g
Hiilihydraatti 12,9 g
Rasva 3,8 g
Tyydyttynyt rasva 1,4 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mantelilastuja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search