Jouluinen piimä panna cotta

Jouluinen piimä panna cotta

Piimän raikkaus on omiaan tuomaan makuja esille jouluisessa jälkiruokahyydykkeessä. Rapeat piparkakkumurut, pehmeä kermavaahto ja maukas hillo varmistavat täydellisen jälkiruokahetken.

4 h 15 min
keskitaso
181 kcal / 100g
0
0

Ainekset6 annosta

6 annosta

Piimä panna cotta

3
liivatelehteä
2 dl
½ dl
sokeria
1 tl
piparkakkumaustetta
4 dl

Lisäksi

2 dl
kirsikka-, omena- tai luumuhilloa
1 dl
3 kpl
pipareita

Ohje

  1. Laita liivatteet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen.
  2. Kiehauta kerma, sokeri ja piparkakkumauste. Sulata joukkoon valutetut liivatteet.
  3. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon piimä.
  4. Lusikoi annoskulhojen pohjalle hilloa ja murenna puolet pipareista. Kaada päälle piimä-kermaseos. Anna hyytyä jääkaapissa peitettynä väh. 4 h.
  5. Viimeistele annokset kermavaahdolla ja lopuilla piparimuruilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
181 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
17 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,1 g
Kalsium
71 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)