Piimä panna cotta & Meloni-minttusalsa

Piimä panna cotta & Meloni-minttusalsa

4 h 20 min
keskitaso
66 kcal / 100g
0
1

Piimä panna cotta on kevyt ja raikas jälkiruoka, jonka voi herkutella hyvällä omalla tunnolla. Tarjoa panna cotan kanssa kesäistä meloni-minttusalsaa.

Ainekset

4 annosta
1 ½
liivatelehteä
3 dl
2 rkl
juoksevaa hunajaa
1
appelsiini

Meloni-minttusalsa

100 g
melonia , esim. vesi- ja hunajamelonia
4 isoa
mansikkaa
½ dl
tuoretta minttua
1 rkl
juoksevaa hunajaa

Ohje

  1. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
  2. Mausta piimä hunajalla ja appelsiinin raastetulla kuorella.
  3. Purista appelsiinista 1 rkl mehua. Kiehauta se esim. kahvikupissa mikrossa. Sulata liivatteet mehuun. Sekoita liivatesos piimän joukkoon.
  4. Kaada piimäseos annoskulhoihin - tai laseihin. Viistosti hyytyvän panna cotan saat, kun laitat lasit esim. munakennoon kallelleen. Huomaa tällöin, että lasin reunaa pitkin kaadettu seos jättää lasin sotkuiseksi.
  5. Anna hyytyä jääkaapissa peitettynä väh. 4 t.
  6. Valmista salsa: Leikkaa melonit ja mansikat pieniksi 0,5 x 0,5 cm kuutioiksi. Mausta hienonnetulla mintulla, hunajalla. Purista päälle vielä appelsiinimehua. Anna maustua jääkaapissa peitettynä, kunnes panna cotat ovat hyytyneet.
  7. Kokoa annokset: Valuta salsasta ylimääräinen neste pois. Lusikoi salsa panna cottien päälle.
  8. Tarjoa jälkiruokana.
  9. Täyteläinen piimä panna cotta

  10. Lisää piimän joukkoon 1 dl Valio kuohukermaa ja käytä 2 liivatetta. Valmista muuten kuten yllä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
66 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
1 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
64 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)