Omena-inkivääri panna cotta

Omena-inkivääri panna cotta

Kermaisen ja täyteläisen panna cotan seuraksi sopii loistavasti lämmittävä omena-inkiväärihilloke. Maitojauheesta valmistettu panna cotta on kevyt, eikä uskoisi, että sen valmistuksessa ei ole käytetty kermaa. Katso myös valmistusvideo!

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 ½
liivatelehteä
4 dl
vettä
2 dl
2 rkl
sokeria
¼ tl
vaniljajauhetta

Inkivääri-omenahilloke

200 g
hapahkoa omenaa
1 rkl
tuoretta inkivääriä
2 dl
½ dl
sokeria

Ohje

  1. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
  2. Sekoita kattilassa vesi, maitojauhe, sokeri ja vaniljajauhe. Kuumenna kiehuvaksi.
  3. Ota kattila pois liedeltä. Lisää liivatelehdet ja sekoita. Jaa seos neljään annosmaljaan. Peitä ja nosta jääkaappiin hyytymään väh. 4 h.
  4. Kuori omena. Leikkaa omenasta kuorimaveitsellä ohuita lastuja. Raasta inkivääri. Keitä hillokkeen aineksia kattilassa välillä sekoitellen n. 10 - 15 min, kunnes enin neste on haihtunut ja seos on hillomaista.
  5. Lusikoi jäähtynyt hilloke hyytyneiden panna cottien päälle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
86 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
1 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,1 g
Kalsium
108 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)