Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Kinuskikissan omenainen panna cotta

Täyteläisen kermainen, vaniljalla maustettu pannacotta päättää aterian juhlavasti. Saat klassikkoon lisää herkkukerrointa viimeistelemällä pinnan kinuskikreemillä ja ripauksella suolaa. Pannacotan alle on kätketty reilusti omenahilloketta, joka antaa jälkiruoalle hedelmäistä raikkautta. Voit valmistaa pannacotan jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Tee kinuskiviimeistely kuitenkin vasta juhlapäivänä.

Kinuskikissan omenainen panna cotta
Kinuskikissan omenainen panna cotta

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Omenahilloke

  • 400 g omenoita
  • 1½ rkl sokeria
  • 2 rkl vettä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ½ tl kanelia

Panna cotta

  • 4 (à 2 g) liivatelehteä
  • 4 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 4 dl
    Valio täysmaitoa
    Valio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän täysmaito 1 l
  • 1 dl sokeria
  • 1 vaniljatanko

Pinnalle

  • 1 prk (à 200 g)
    Valio kinuskikreemiä
    Täyteläinen ja ihanan makea Valio kinuskikreemi vie kielen mennessään! Käyttövalmis ja paistonkestävä kreemi on herkullinen…
    Valio Keittiön kinuskikreemi 200 g laktoositon
  • 0 kg sormisuolaa

Ohje

Omenahilloke

  1. Poista omenoista siemenkodat. Ohutkuorisia suomalaisia omenoita ei tarvitse kuoria. Leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Laita kaikki ainekset kattilaan.
  2. Keitä liedellä sekoitellen noin 5 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet sopivasti. Annostele hilloke maljoihin.

Panna cotta

  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  2. Mittaa kerma, maito ja sokeri kattilaan. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa. Kaavi sisältä siemenet kattilaan. Voit laittaa myös vaniljatangon kuoret kattilaan kiehauttamisen ajaksi ja poistaa sen jälkeen.
  3. Kuumenna kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet.
  4. Annostele kermaseosta maljoihin sen verran, että omenakuutiot peittyvät juuri ja juuri. Nosta maljat jääkaappiin noin 45 minuutiksi, jotta omenat hyytyvät paikoilleen pohjalle.
  5. Jätä loput kermaseoksesta huoneenlämpöön ja sekoittele välillä, jottei pinnalle muodostu kuorta. Lisää seos maljoihin hyytyneen kerroksen päälle ja laita jääkaappiin vähintään 3 tunniksi.

Viimeistely

  1. Levitä pannacotan pinnalle kinuskikreemiä. Ripottele juuri ennen tarjoilua päälle sormisuolaa.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 163 kcal
Proteiini 2,1 g
Hiilihydraatti 15,6 g
Rasva 10,2 g
Tyydyttynyt rasva 6,1 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • sormisuolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search