Reseptiyhteistyö
Kinuskikissan omenainen panna cotta
Täyteläisen kermainen, vaniljalla maustettu pannacotta päättää aterian juhlavasti. Saat klassikkoon lisää herkkukerrointa viimeistelemällä pinnan kinuskikreemillä ja ripauksella suolaa. Pannacotan alle on kätketty reilusti omenahilloketta, joka antaa jälkiruoalle hedelmäistä raikkautta. Voit valmistaa pannacotan jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Tee kinuskiviimeistely kuitenkin vasta juhlapäivänä.

Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
4 h
Yhteensä
5 h
Vaikeustaso
-
Aloitteleva kokkaaja
Arvostele
3
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Omenahilloke
- 400 g omenoita
- 1½ rkl sokeria
- 2 rkl vettä
- 1 rkl sitruunamehua
- ½ tl kanelia
Panna cotta
- 4 (à 2 g) liivatelehteä
-
4 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
4 dl
Valio täysmaitoaValio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 1 dl sokeria
- 1 vaniljatanko
Pinnalle
- 1 prk (à 200 g) Valio kinuskikreemiä
- 0 kg sormisuolaa
Jaa resepti
Ohje
Omenahilloke
- Poista omenoista siemenkodat. Ohutkuorisia suomalaisia omenoita ei tarvitse kuoria. Leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Laita kaikki ainekset kattilaan.
- Keitä liedellä sekoitellen noin 5 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet sopivasti. Annostele hilloke maljoihin.
Panna cotta
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Mittaa kerma, maito ja sokeri kattilaan. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa. Kaavi sisältä siemenet kattilaan. Voit laittaa myös vaniljatangon kuoret kattilaan kiehauttamisen ajaksi ja poistaa sen jälkeen.
- Kuumenna kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet.
- Annostele kermaseosta maljoihin sen verran, että omenakuutiot peittyvät juuri ja juuri. Nosta maljat jääkaappiin noin 45 minuutiksi, jotta omenat hyytyvät paikoilleen pohjalle.
- Jätä loput kermaseoksesta huoneenlämpöön ja sekoittele välillä, jottei pinnalle muodostu kuorta. Lisää seos maljoihin hyytyneen kerroksen päälle ja laita jääkaappiin vähintään 3 tunniksi.
Viimeistely
- Levitä pannacotan pinnalle kinuskikreemiä. Ripottele juuri ennen tarjoilua päälle sormisuolaa.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
163 kcal
Proteiini
2,1 g
Hiilihydraatti
15,6 g
Rasva
10,2 g
Tyydyttynyt rasva
6,1 g
Ravintokuitu
0,5 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- sormisuolaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.