Jogurttipannacotta

Jogurttipannacotta

3 h 15 min
keskitaso
103 kcal / 100g
2
2

Pannacotta on helppotekoinen jälkiruoka. Sen voi kerman sijaan tehdä myös keveämmin maidosta ja jogurtista. Raikkautta ja väriä saadaan jälkiruokaan sen päälle tulevasta marja-mysliseoksesta.

Ainekset

8 annosta
3
liivatelehteä
5 dl
3 rkl
sokeria
1 prk (400 g)
1 rkl
vaniljasokeria

Lisäksi

200 g
kotimaisia pakastemarjoja
1 dl
rapeaa mysliä

Ohje

  1. Ohje on tehty käyttämällä Valio Kiehu™ maitojuomaa, joka ei pala helposti pohjaan. Siksi ruoanlaitto on sillä vaivattomampaa.
  2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  3. Kuumenna maitojuoma ja sokeri kiehuvan kuumaksi kattilassa. Nosta kattila sivuun. Lisää puristetut liivatelehdet. Sekoita kunnes tasaista. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
  4. Sekoita jogurtti ja vaniljasokeri keskenään. Yhdistä maitoseos jogurtin kanssa. Sekoita tasaiseksi ja annostele tarjoilumaljoihin tai laseihin. Peitä kelmulla.
  5. Anna hyytyä jääkaapissa väh. 3 h tai yön yli.
  6. Lusikoi päälle hieman sulaneita marjoja ja mysliä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
103 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
5 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
86 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (2)

Nimetön18.9.2017 kello 12:03
Reseptissä on jotain häikkää. Liivatetta on liian vähän tuohon nestemäärään nähden koska pannacotta ei hyytynyt yhtään 4:ssä tunnissa jääkaapissa.
Nimetön17.9.2017 kello 19:47
Ei hyytynyt yhtään neljässä tunnissa jääkaapissa. Että onkohan suhteissa jotain pielessä.