Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Bailey´s panna cotta

Panna cotta on helppo, mutta herkullinen klassikkojälkiruoka. Talven kunniaksi sen hunnuttaa paahdetun pähkinän ja karpaloiden seos. Kesäaikaan ne voi mainiosti korvata tuoreilla marjoilla, esim. mansikoilla.

Bailey´s panna cotta
Bailey´s panna cotta

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • liivatelehteä
  • 1 dl
    Valio täysmaitoa
    Valio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän täysmaito 1 l
  • 2 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • ½ dl sokeria
  • ¾ dl kermalikööriä, esim. Bailey´s
  • ½ tl vaniljasokeria

Pinnalle

  • 1 dl cashewpähkinöitä paahdettuna
  • ½ dl (30 g) kuivattuja karpaloita

Ohje

  1. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. (Liivatelehden saa puolitettua saksilla.)
  2. Mittaa kattilaan maito, kerma, sokeri ja likööri. Kuumenna kiehumispisteeseen.
  3. Purista liivatteista vesi pois ja lisää kattilaan. Lisää myös vaniljasokeri, sekoita kunnes liivatteet ovat sulaneet.
  4. Kaada seos pieniin annoskulhoihin tai kahvikuppeihin. Peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

Pinnalle

  1. Rouhi pähkinät. Paahda ne kuivalla, puhtaalla pannulla keskilämmöllä. Jäähdytä.
  2. Lisää joukkoon kuivatut, puolitetut karpalot. Lisää seos panna cotta -annosten pinnalle juuri ennen tarjoilua.

Vinkki

Voit korvata pähkinä-karpaloseoksen halutessasi tuoreilla vadelmilla tai mansikoilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 294 kcal
Proteiini 1,7 g
Hiilihydraatti 18,9 g
Rasva 17,7 g
Tyydyttynyt rasva 4,1 g
Ravintokuitu 0,2 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search