Bailey´s panna cotta

Bailey´s panna cotta

Panna cotta on helppo, mutta herkullinen klassikkojälkiruoka. Talven kunniaksi sen hunnuttaa paahdetun pähkinän ja karpaloiden seos. Kesäaikaan ne voi mainiosti korvata tuoreilla marjoilla, esim. mansikoilla.

4 h 10 min
helppo
304 kcal / 100g
1

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 ½
liivatelehteä
1 dl
2 dl
½ dl
sokeria
¾ dl
kermalikööriä , esim. Bailey´s
½ tl
vaniljasokeria

Pinnalle

1 dl
cashewpähkinöitä paahdettuna
½ dl
kuivattuja karpaloita

Ohje

  1. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. (Liivatelehden saa puolitettua saksilla.)
  2. Mittaa kattilaan maito, kerma, sokeri ja likööri. Kuumenna kiehumispisteeseen.
  3. Purista liivatteista vesi pois ja lisää kattilaan. Lisää myös vaniljasokeri, sekoita kunnes liivatteet ovat sulaneet.
  4. Kaada seos pieniin annoskulhoihin tai kahvikuppeihin. Peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
  5. Pinnalle

  6. Rouhi pähkinät. Paahda ne kuivalla, puhtaalla pannulla keskilämmöllä. Jäähdytä.
  7. Lisää joukkoon kuivatut, puolitetut karpalot. Lisää seos panna cotta -annosten pinnalle juuri ennen tarjoilua.
Vinkki

Vinkki

Voit korvata pähkinä-karpaloseoksen halutessasi tuoreilla vadelmilla tai mansikoilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
304 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
16 g
Rasva
23 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,1 g
Kalsium
63 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›