Mornay-juustokastike

Mornay-juustokastike
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Mornay-juustokastike

Mornay-juustokastike

Mornay-kastike on ranskalainen juustokastike ja kuuluu klassikkokastikkeisiin. Se on variaatio Bechamel-kastikkeesta. Kastike toimii loistavasti kuorrutuskastikkeena tai lisäkkeenä.

Valmistusaika

Työaika
20 min
Yhteensä
20 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

00 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
50 g
¾ dl
vehnäjauhoja
5 dl
1 pkt (300 g)
ripaus
suolaa
ripaus
muskottia
mustapippuria myllystä

Lisäksi

erilaisia makkaroita
kukkakaalin nuppuja paahdettuna
rapeakuorista maalaisleipää
lohkoperunoita

Ohje

  1. Kuumenna kasarissa voi ja lisää jauhot. Kypsennä miedolla lämmöllä n. 5 min. Älä ruskista.
  2. Lisää kuumennettu maitojuoma muutamassa erässä, ja sekoita kastike tasaiseksi. Anna kiehua miedolla lämmöllä vielä 5 min.
  3. Lisää juustoraaste ja sekoita tasaiseksi. Mausta.
  4. Tarjoile Mornay-juustokastiketta erilaisten lisäkkeiden kanssa.
  5. VINKKI juustokastike sopii hyvin kalan ja kasvisten kuorruttamiseen ja lasagnen kastikkeeksi. Mausta myös voimakkaammilla juustoilla kuten AURA juustolla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
217 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
17 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.