Mornay-juustokastike

Mornay-juustokastike
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Mornay-juustokastike

Mornay-juustokastike

Mornay-kastike on ranskalainen juustokastike ja kuuluu klassikkokastikkeisiin. Se on variaatio Bechamel-kastikkeesta. Kastike toimii loistavasti kuorrutuskastikkeena tai lisäkkeenä.

Valmistusaika

Työaika
20 min
Yhteensä
20 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
00 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
50 g
¾ dl
vehnäjauhoja
5 dl
1 pkt (300 g)
ripaus
suolaa
ripaus
muskottia
mustapippuria myllystä

Lisäksi

erilaisia makkaroita
kukkakaalin nuppuja paahdettuna
rapeakuorista maalaisleipää
lohkoperunoita

Ohje

  1. Kuumenna kasarissa voi ja lisää jauhot. Kypsennä miedolla lämmöllä n. 5 min. Älä ruskista.
  2. Lisää kuumennettu maitojuoma muutamassa erässä, ja sekoita kastike tasaiseksi. Anna kiehua miedolla lämmöllä vielä 5 min.
  3. Lisää juustoraaste ja sekoita tasaiseksi. Mausta.
  4. Tarjoile Mornay-juustokastiketta erilaisten lisäkkeiden kanssa.
  5. VINKKI juustokastike sopii hyvin kalan ja kasvisten kuorruttamiseen ja lasagnen kastikkeeksi. Mausta myös voimakkaammilla juustoilla kuten AURA juustolla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
217 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
17 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.