Appelsiini-rosmariiniankkaa

Appelsiini-rosmariiniankkaa
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Appelsiini-rosmariiniankkaa

Appelsiini-rosmariiniankkaa

Ankanrinta on monille vieraampi raaka-aine ainakin arjessa, mutta sen valmistaminen on helppoa. Ankka on parhaimmillaan hieman punertavana, omassa rasvassaan paistettuna. Tässä ohjeessa ankka saa kauniin kiillon appelsiinisiirapista, jossa maistuu metsäinen rosmariini ja valkosipuli.

Valmistusaika

Työaika
25 min
Yhteensä
25 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
2
ankanrintaa
1 tl
suolaa ja mustapippuria myllystä
4 vartta
tuoretta rosmariinia
1
kokonainen valkosipuli
30 g
1 dl

Ohje

  1. Laita ankanrinnat leikkuulaudalle. Leikkaa nahkaan ristikkäisviillot. Hiero pintaan molemmin puolin suola ja pippuri.
  2. Asettele ankanrinnat nahkapuoli alaspäin kylmälle pannulle ja paahda keskilämmöllä, kunnes rasva on sulanut noin puoleen ja pinta on rapea ja kauniin ruskea.
  3. Lisää pannulle rosmariini ja halkaistu valkosipulin pää, käännä ankat ja ruskista lihapuolelta.
  4. Lisää pannulle voi ja mehu. Anna karamellisoitua n. 8 min, kunnes ankka on vielä pehmeä, mutta kiinteä. Nosta pannu levyltä ja anna vetäytyä kannen alla 5 min.
  5. Leikkaa viipaleiksi ja sivele päälle appelsiinisiirappia. Tarjoa lehtikaali-parsa caesarin kanssa.
Lisukkeeksi
Lehtikaali-parsa caesar
30 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
192 kcal
Proteiini
22 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
1,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›