Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Viskibrisket ja valkosipuli coleslaw

Naudan brisket eli eturinta vaatiin kypsyäkseen aikaa, mutta kärsivällisyys palkitaan mehevällä ja suussa sulavalla lihalla, jonka mausteena maistuu tässä ohjeessa viski.

Viskibrisket ja valkosipuli coleslaw
Viskibrisket ja valkosipuli coleslaw

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 kg naudan briskettiä

Mausteseos

  • 3 rkl fariinisokeria
  • 2 rkl paprikajauhetta
  • 1½ rkl kuivattua timjamia
  • 1½ rkl kuivattua oreganoa
  • 1 rkl merisuolaa
  • 1 rkl mustapippuria
  • 1 rkl fenkolinsiemeniä
  • 4 valkosipulin kynttä
  • ½ rkl juustokuminaa
  • 2 dl viskiä

Valkosipulicole

  • 1 (n. 600 g) varhaiskaali
  • 1 tuore fenkoli
  • 2 valkosipulin kynttä, hienonnettuna
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 prk (150 g)
    Valio Keittiön crème fraîchea
    Valio crème fraîche on lusikoitavan täyteläistä ranskankermaa, joka sopii monipuolisesti ruoanlaittoon. Ranskalaisessa keittiössä crème fraîchea…
    Valio Keittiön crème fraîche 150 g laktoositon, luomu

Viimeistelyyn

  • 0 kg sormisuolaa

Ohje

  1. Poista kovat jänteet sekä ylimääräinen rasva lihasta varoen veitsellä leikkaamalla.
  2. Sekoita mausteseoksen aineet viskiä lukuunottamatta, valkosipulin kynnet hienonnettuna.
  3. Hiero liha kauttaaltaan mausteseoksella ja anna maustua huoneenlämmössä 1 h.
  4. Laita liha uunivuokaan, kaada päälle viski ja peitä foliolla.
  5. Kypsennä brisketiä 150 asteessa n. 6 h, kunnes liha on mureaa ja repeilevää.
  6. Ota folio pois, valele lihaa paistoliemellä ja nosta lämpötila 225 asteeseen. Anna pinnan ruskistua ja rapeutua, n. 15 min. Nosta liha pois uunista ja anna sen vetäytyä 15 - 30 min ennen tarjoilua.
  7. Valmista sillä aikaa valkosipulicole: suikaloi kasvikset ja sekoita joukkoon valkosipuli, sitruunamehu ja crème fraîche.
  8. Tarjoa viipaloidun tai revityn brisketin kanssa, ripottele lihan pinnalle suolaa.

Vinkki

Voit tehdä loppukypsennyksen myös grillissä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 143 kcal
Proteiini 13,6 g
Hiilihydraatti 2,4 g
Rasva 6,9 g
Tyydyttynyt rasva 3,2 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • sormisuolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search