Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Lehtipihvi ja Cowboy Butter

Isänpäivän pöytään katetaan tänä vuonna ripaus nostalgiaa nykypäivän twistillä. Nopeasti valmistuva naudan lehtipihvi tuo mieleen lapsuuden sunnuntaipäivälliset, ja moderni Cowboy Butter eli yrteillä, valkosipulilla, sitruunalla ja chilillä maustettu voi antaa annokselle raikasta ja rouheaa makua. Lisukkeena tarjottavat retrohenkisesti grillimaustetut ranskalaiset kruunaavat kokonaisuuden.

Lehtipihvi ja Cowboy Butter

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4 Naudan lehtipihviä
  • 2 rkl
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 0 kg suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Cowboy butter

  • 100 g
    Valio voita, huoneenlämpöisenä
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
  • ½ tl chilihiutaleita
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • ¾ tl savupaprikajauhetta
  • 1 rkl ruohosipulia, hienonnettuna
  • 1 rkl tuoretta persiljaa, hienonnettuna
  • ½ rkl tuoretta timjamia, hienonnettuna
  • ½ tl suolaa
  • ¼ rouhittua mustapippuria

Lisäksi

  • 0 kg ranskanperunoita tai tikkuperunoita
  • 0 kg grillausmaustetta
  • 0 kg salaattia

Ohje

  1. Valmista ensiksi Cowboy Butter. Sulata 2 rkl voista pannussa. Lisää valkosipuli ja chilihiutaleet, kuullota. Yhdistä kaikki Cowboy Butterin ainekset kulhossa ja sekoita tasaiseksi.
  2. Ota pihvit huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen paistamista. Nuiji pihvejä tarvittaessa hieman ohuemmaksi kahden leivinpaperin välissä. Aloita nuijiminen keskeltä ja etene kohti reunoja.
  3. Kuivaa pihvien pinta talouspaperilla painellen. Kuumenna pannu kunnolla. Lisää pannulle nokare voita ja paista pihvit nopeasti kovalla lämmöllä noin 1 minuutti per puoli. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Tarjoa lehtipihvi Cowboy Butterin, grillimaustettujen tikkuperunoiden ja raikkaan salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 218 kcal
Proteiini 17,9 g
Hiilihydraatti 0,5 g
Rasva 16,1 g
Tyydyttynyt rasva 8,9 g
Ravintokuitu 0,1 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • ranskanperunoita
  • grillausmaustetta
  • salaattia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.