Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Teemu Laurellin poron ulkofilee ja chimichurri

Poro on yksi Lapin arvostetuimpia raaka-aineita, eikä suotta. Grillatun ulkofileen kanssa sopivat sesongin metsäsienet, kevätsipuli ja chimichurri-kastike.

Teemu Laurellin poron ulkofilee ja chimichurri
Teemu Laurellin poron ulkofilee ja chimichurri

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annnosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Katajasuola

  • 2 rkl suolaa
  • 3-5  katajanmarjaa

Grillattu poron ulkofilee

  • 250 g poron ulkofileetä
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl oliiviöljyä
  • 2-3  kevätsipulia
  • 4 dl metsäsieniä

Chimichurri

  • 1 ruukku korianteria
  • ½ ruukku oreganoa
  • ½ ruukku lehtipersiljaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • ½ valkosipulin kynsi
  • ½ jalapenoa
  • ½ tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 rkl valkoviinietikkaa

Ohje

Katajasuola

  1. Sekoita ainekset keskenään sauvasekoittimen leikkuriosassa, terällisessä monitoimikoneessa tai morttelissa.
  2. Käytä suolaa lihan maustamiseen.

Grillattu poron ulkofilee

  1. Puhdista mahdolliset kalvot pois fileistä. Mausta kevyesti fileitä ja kevätsipuleita suolalla ja sivele öljyllä.
  2. Grillaa fileetä grillissä molemmin puolin 1-2 minuuttia saavuttaaksesi medium-kypsyyden. Anna lihan vetäytyä 5-10 minuuttia.
  3. Grillaa kevätsipuleita molemmin puolin niin, että ne saavat hieman paahtunutta väriä.

Chimichurri

  1. Hienonna yrttejä hieman pienemmiksi veitsellä ja lisää öljyn kanssa kulhoon tai mittakannuun. Kuori ja pilko puolikas valkosipulinkynsi. Poista jalapenon siemenet, leikkaa pienemmäksi. Lisää valkosipuli ja jalapeno muiden ainesten joukkoon.
  2. Soseuta ainekset sauvasekoittimella tahnamaiseksi muttei liikaa, sillä kastikkeen ei tulisi olla aivan sileä. Mausta suolalla, pippurilla ja etikalla. Maista ja tarjoile poron ulkofileen kanssa.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 210 kcal
Proteiini 9,7 g
Hiilihydraatti 1,9 g
Rasva 17,7 g
Tyydyttynyt rasva 3,2 g
Ravintokuitu 2,5 g
Suola 6,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search