Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Teemu Laurellin pippuripihvi

Viikonlopun kruunaa laadukkaasta kotimaisesta lihasta valmistettu pippuripihvi. Pippurikermakastikkeen salaisuutena on hyvä liemi ja valmistus samalla pannulla pihvien kanssa.

Teemu Laurellin pippuripihvi
Teemu Laurellin pippuripihvi

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annnosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 300 g naudan sisäfileetä, pihveiksi leikattuna
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl rosépippuria
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • ripaus suolaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl
    Valio normaalisuolaista voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 timjamin oksaa, tai rosmariinia

Pippurikermakastike


Ohje

  1. Aloita annoksen valmistus kastikkeesta. Mittaa kattilaan valkoviini ja keitä kasaan kunnes alkuperäisestä nestemäärästä on jäljellä kolmasosa.
  2. Lisää joukkoon kanaliemi ja keitä kasaan niin, että nestettä on jäljellä puolet. Siirrä liemi sivuun odottamaan.
  3. Paahda pippureita kuumalla pannulla 1-2 minuuttia. Hienonna pippurit morttelissa.
  4. Voitele pihvien reunat dijon-sinapilla ja pyörittele reunat pippurirouheessa. Ripottele pihvien pinnalle kevyesti suolaa.
  5. Laita pannu lämpenemään pihvejä varten. Lisää pannulle öljy.
  6. Paista pihvejä 2–3 minuuttia per puoli kuumalla pannulla. Lisää paistamisen loppuvaiheessa 1 rkl voita pannulle. Voit myös lisätä halutessasi tuoreita yrttejä (timjami, rosmariini) tuomaan makua.
  7. Siirrä pihvit uunipellille. Älä pese pannua. Kypsennä pihvit loppuun uunissa 180 asteessa kunnes pihvien sisälämpötila on 52–54 astetta. Anna pihvien vetäytyä noin kymmenen minuuttia ennen tarjoilua, jotta liha pysyy mehukkaana.
  8. Lisää kastikkeen voi pannulle, jossa pihvit paistettiin. Kun voi on sulanut, kaada pannulle kana-valkoviinikastikepohja. Keitä 1–2 minuuttia. Lisää kastikkeen joukkoon kuohukerma ja jatka keittämistä miedolla lämmöllä.
  9. Maista ja mausta vielä tarpeen mukaan suolalla ja pippurilla.
  10. Tarjoile kastike pippuripihvien kanssa.

Vinkki

Voit käyttää pihvien maustamiseen erilaisia pippureita. Vähemmän tunnettu kampot-pippuri on myös hyvä vaihtoehto perinteisempien pippurien rinnalle.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 130 kcal
Proteiini 0,9 g
Hiilihydraatti 1,5 g
Rasva 12 g
Tyydyttynyt rasva 6,3 g
Ravintokuitu 0,2 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search