Siirry sisältöön

Nautareseptit

Naudanlihaa käytetään monenlaisiin ruokiin. Naudasta valmistuu maistuvat padat, burgerit, pihvit ja muut lihaisat herkkuruoat. Lihan maku ja koostumus vaihtelee sen mukaan, mistä kohdasta se on. Raavaanlihaksi kutsutaan karkeasyistä ja voimakkaan makuista naudanlihaa. Keitto- ja haudutusruokiin parhaiten sopiva liha on usein ruhon etupäästä. Entrecôte on yksi klassisimmista pihveistä, joka on naudan etuselästä leikattu liha. Entrecôten kaveriksi sopii kreikkalainen salsa.

Gulassi on tuttu haudutusruoka, joka voi tarkoittaa sekä pataa että keittoa. Japanilainen lihapata tuo vaihtelua pataruokien ystävän keittiöön, kun taas helppo liha-stroganov syntyy noin puolessa tunnissa ja sopii siksi hyvin myös arkeen. Pihvien ystävä valitsee murean naudan ulkofileepihvin ja sipulisen Aura® kastikkeen. Tai miltä kuulostaisi pippuripihvi turkinpippurikastikkeella? Pippuripihvi tehdään naudan ulkofileestä ja se on herkullisen mehukas tarjottava erityiselle illalliselle.

Palapaisti naudanpaistista on puolestaan lihapatojen klassikko, jonka moni muistaa lapsuudenkodin tai mummolan keittiöistä. Palapaistin mureuden ja mehevyyden takana on kärsivällinen haudutus. Lisukkeeksi palapaistille sopivat keitetyt perunat.

Katso kaikki herkulliset nautareseptit ja kokeile!

53 reseptiä

Search