Chilinen lihakeitto

Chilinen lihakeitto

25 min
helppo
53 kcal / 100g
4
2

Tulinen tomaattikeitto on mainio pohja lihakeitolle. Naudanlapa kypsennetään hitaasti keittämällä, jolloin se sopii moniin erilaisiin ruokiin, kuten keittoihin, patoihin, kastikkeisiin tai vaikka hampurilaisten täytteeksi.

Ainekset

6 annosta
3
sipulia
3 - 4
valkosipulin kynttä
1
punainen chilipalko
2 rkl
2 tlk (à 400 g)
tomaattimurskaa
1 l
lihalientä (suolatonta)
1 tl
suolaa
1 prk (100 g)
300 g
naudan lapaa kypsää
1 dl
persiljaa ja lipstikan varsia

Ohje

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Poista halutessasi chilistä siemenet ja siemenkalvot, hienonna. Kuullota kattilan pohjalla Oivariini rasvassa.
  2. Lisää tomaattimurska ja lihaliemi. Keitä n. 10 min. Mausta suolalla. Halutessasi soseuta keitto sileäksi blenderissä tai sauvasekoittimella.
  3. Lisää tuorejuusto. Sekoita. Annostele keitto lautasille. Nosta päälle revittyä, kuumaa naudanlapaa. Viimeistele hienonnetuilla yrteillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
53 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
3 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
8 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (2)

Sharnoy23.1.2017 kello 19:00
Naudan lapaa ei tuppaa löytymään pienemmistä kaupoista, mutta käytin jauhelihaa ja pienen määrän pekonia. Paras keitto ikinä! Maistuu käytännössä nestenmäiseltä pitsalta, kun korvasin vielä persiljan oreganolla :D Niin ja chiliä laitan ensi kerralla enemmän, ei voinut tuliseksi vielä sanoa.
Nimetön31.5.2016 kello 16:48
Kiva oli tulinen jälkimaku: :)