Chilinen lihakeitto

Chilinen lihakeitto

Tulinen tomaattikeitto on mainio pohja lihakeitolle. Nyhtönauta kypsennetään hitaasti keittämällä esim. naudan lavasta, jolloin se sopii moniin erilaisiin ruokiin, kuten keittoihin, patoihin, kastikkeisiin tai vaikka hampurilaisten täytteeksi (ks erillinen ohje Pulled beefin eli nyhtönaudan valmistukseen)

25 min
helppo
76 kcal / 100g
4
3

Ainekset4 annosta

4 annosta
2
sipulia
3 - 4
valkosipulin kynttä
2 rkl
2 tlk (à 400 g)
tomaattimurskaa
½ l
lihalientä
1 prk (250 g)
300 g
nyhtönautaa
1 dl
persiljaa ja lipstikan varsia

Ohje

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota kattilan pohjalla Oivariini rasvassa.
  2. Lisää tomaattimurska ja lihaliemi. Keitä n. 10 min. Halutessasi soseuta keitto sileäksi blenderissä tai sauvasekoittimella.
  3. Lisää Koskenlaskija. Sekoita. Annostele keitto lautasille. Nosta päälle revittyä, kuumaa nyhtönautaa. Viimeistele hienonnetuilla yrteillä.

Vinkki

Jos haluat keitosta todella chilisen, lisää joukkoon yksi punainen chilipalko hienonnettuna. Kuullota se sipulien kanssa rasvassa.
Lisukkeeksi
Pulled beef eli Revittyä naudanlapaa
6 h 30 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
76 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g
Kalsium
48 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›