Chilinen lihakeitto

Chilinen lihakeitto
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Chilinen lihakeitto

Chilinen lihakeitto

Tulinen tomaattikeitto on mainio pohja lihakeitolle. Nyhtönauta kypsennetään hitaasti keittämällä esim. naudan lavasta, jolloin se sopii moniin erilaisiin ruokiin, kuten keittoihin, patoihin, kastikkeisiin tai vaikka hampurilaisten täytteeksi (ks erillinen ohje Pulled beefin eli nyhtönaudan valmistukseen)

Valmistusaika

Työaika
25 min
Yhteensä
25 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
11 arvostelu

Ainekset4 annosta

4 annosta
2
sipulia
3 - 4
valkosipulin kynttä
2 rkl
2 tlk (à 400 g)
tomaattimurskaa
½ l
lihalientä
1 prk (250 g)
300 g
nyhtönautaa
1 dl
tuoretta persiljaa ja lipstikan varsia

Ohje

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota kattilan pohjalla Oivariini rasvassa.
  2. Lisää tomaattimurska ja lihaliemi. Keitä n. 10 min. Halutessasi soseuta keitto sileäksi blenderissä tai sauvasekoittimella.
  3. Lisää Koskenlaskija. Sekoita. Annostele keitto lautasille. Nosta päälle revittyä, kuumaa nyhtönautaa. Viimeistele hienonnetuilla yrteillä.
Vinkki

Vinkki

Jos haluat keitosta todella chilisen, lisää joukkoon yksi punainen chilipalko hienonnettuna. Kuullota se sipulien kanssa rasvassa.
Lisukkeeksi
Pulled beef eli Revittyä naudanlapaa
6 h 30 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
76 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.