Wieninleike

Wieninleike
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Wieninleike

Wieninleike on Itävallan kansallisruoka. Vasikanlihaleike leivitetään ja tarjoillaan sitruunan ja kapristen kera. Koska vasikan lihan saatavuus on haasteellista, tehdään tämä klassikkoannos paremman puutteessa usein porsaan ulkofileestä.

Valmistusaika

Työaika
20 min
Yhteensä
20 min

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
400 g
vasikan tai porsaan ulkofileetä
1 tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1 dl
vehnäjauhoja
2
kananmunaa
1 ½ dl
korppujauhoja

Paistamiseen

öljyä

Tarjoiluun

perunasosetta
sitruunaa
kapriksia

Ohje

  1. Leikkaa fileet n. 7 mm:n paksuisiksi viipaleiksi. Nuiji kevyesti kelmun alla ohuemmaksi. Mausta ½ tl:lla suolaa ja pippuria.
  2. Laita yhdelle lautaselle vehnäjauhot, yhdelle munat ja yhdelle korppujauhot. Ripottele korppujauhojen sekaan ½ tl suolaa. Riko munien rakenne.
  3. Kieritä leikkeet ensin vehnäjauhoissa, kasta sitten kananmunaan ja lopuksi korppujauhoihin.
  4. Paista runsaassa voi-öljyssä molemmin puolin, kunnes ovat rapeita ja kauniin ruskeita.
  5. Tarjoile heti perunasoseen, sitruunaviipaleiden ja kapristen kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
226 kcal
Proteiini
17 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›