Palapaisti

Palapaisti
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Palapaisti

Palapaisti on lihapatojen klassikko, jonka moni muistaa lapsuudenkodin tai mummolan keittiöistä. Mureuden ja mehevyyden takana on kärsivällinen haudutus. Lisukkeeksi keitetyt perunat ja maukas viikonloppuruoka on valmis!

Valmistusaika

Työaika
30 min
Valmistusajat yhteensä
2 h 10 min
Yhteensä
2 h 40 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
77 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
700 g
naudanpaistia sisä- tai paahtopaistia
2
sipulia
2
porkkanaa
2 rkl
4 dl
lihalientä
2
laakerinlehteä
1 tl
suolaa

Suurus

1 prk (2,5 dl)
2 rkl
vehnäjauhoja

Lisäksi

tuoretta persiljaa

Ohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön n. ½ h ennen paistamista. Kuori sipulit ja porkkanat. Hienonna sipulit ja leikkaa porkkanat reiluiksi paloiksi.
  2. Kuutioi liha ja ruskista parissa erässä pannulla. Lisää sipulit ja porkkanat lihojen joukkoon ensimmäisen paistoerän lopussa hetkeksi ja siirrä pataan. Kaada pannulle vähän vettä (n. 1 dl) ja lisää huuhteluliemi pataan. Paista toinen erä lihaa ja huuhtele taas pannu samoin.
  3. Kuumenna pata kiehuvaksi ja lisää lihaliemi ja laakerinlehdet. Peitä kannella ja anna kypsyä miedolla lämmöllä n. 2 h, kunnes liha on mureaa. Lisää tarvittaessa vähän vettä.
  4. Vatkaa vehnäjauhot pippurikermaan tasaiseksi seokseksi. Lisää suurus kiehuvaan pataan ja anna hautua vielä n. 10 min.
  5. Tarjoa palapistin kanssa keitettyjä perunoita tai perunasosetta.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
90 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.