
Pataruoat
Höyryävät pataruoat ovat helppo valmistaa: laitat vain ainekset pataan ja annat uunin hoitaa loput. Padan kypsyessä voit puuhailla muuta ja palata, kun ruoka on valmista. Pataruoat maistuvat erityisesti syksyn tullen. Perinteisiä pataruokia ovat karjalanpaisti ja riistakäristys. Näiden lisäksi herkullisia pataruokia valmistuu myös kanasta, kalasta ja juureksista.
Patoihin kannattaa hyödyntää sesongin juureksia, jolloin ne ovat maukkaimmillaan. Katso herkulliset pataruokareseptit!
79 reseptiä

1 h 45 min
Luumuinen lihapata

30 min
Helppo kanapata

45 min
Lyonin kanapata

30 min
Tomaattinen linssi-palvikinkkupata

2 h 30 min
Lakulihapata

20 min
Ranskalainen kanapata

40 min
Mausteinen kasvispata

1 h 20 min
Poronkäristys ja ruskistettu pottuvoi

45 min
Maukas makkarapata

2 h 20 min
Possupata

2 h 40 min
Palapaisti

40 min
Linssipata

45 min
Pippurinen kanapata

30 min
Kermainen haukipata

1 h 45 min
Moskovan pata

20 min
Italian pata

40 min
Kukkoa viinissä

45 min
Kanapata

4 h 20 min
Papan hirvipata

3 h 30 min
AURA patapaisti

25 min
Mifu meksikonpata

2 h 30 min
Jänispata

1 h 40 min
Japanilainen lihapata

5 h
Pyhäinpäivän lihapata
Etkö löydä tältä sivulta sopivaa reseptiä?