Kermainen haukipata

Kermainen haukipata
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Kermainen haukipata

Kermainen haukipata

Kermainen haukipata on kesäruokaa parhaimmillaan. Voissa kuullotetut perunat saavat liemekseen kermaa ja valkoviiniä. Hauki höyrytetään padan pinnalle ja maustetaan sitruunalla, tillillä ja kapriksilla. Jos haukionni ei ole suotuisa, pataan sopii hyvin ahvenet tai kuha.

Valmistusaika

Työaika
30 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset4 annosta

4 annosta
50 g
800 g
keitettyjä, uusia perunoita
2
sipulia
2
valkosipulin kynttä
1 dl
kuivaa valkoviiniä
½
sitruunan mehu ja kuori raasteena
1 tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1 prk (3 dl)
½ kg
haukifilettä
½ dl
kaprista
1 dl
tuoretta tilliä

Ohje

  1. Sulata voi korkeareunaisella pannulla. Lisää napakaksi keitetyt perunat (pilko jos ovat kovin suurikokoisia), suikaloidut sipulit ja valkosipulin kynnet. Kuullota hetki.
  2. Lisää valkoviini ja anna kiehahtaa. Lisää sitruunan mehu ja raastettu kuori, kerma sekä suola ja pippuri. Anna vielä kiehahtaa.
  3. Leikkaa haukifileet suupaloiksi ja lisää pannulle. Lisää myös kaprikset. Laita kansi päälle jotta kala höyrystyy kypsäksi. Ota pannu pois liedeltä ja viimeistele tuoreella tillillä.
  4. Tarjoile tuoreen leivän kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
127 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›