Kermainen haukipata on kesäruokaa parhaimmillaan. Voissa kuullotetut perunat saavat liemekseen kermaa ja valkoviiniä. Hauki höyrytetään padan pinnalle ja maustetaan sitruunalla, tillillä ja kapriksilla. Jos haukionni ei ole suotuisa, pataan sopii hyvin ahvenet tai kuha.
50 g | |
800 g | keitettyjä, uusia perunoita |
2 | sipulia |
2 | valkosipulin kynttä |
1 dl | kuivaa valkoviiniä |
½ | sitruunan mehu ja kuori raasteena |
1 tl | suolaa |
mustapippuria myllystä | |
1 prk (3 dl) | |
½ kg | haukifilettä |
½ dl | kaprista |
1 dl | tuoretta tilliä |
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.