Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Karjalanpaisti

Perinteinen karjalanpaisti on helppo valmistaa. Kypsymiseen kannattaa kuitenkin varata aikaa. Tarjoile pähkinäisen ja hieman makean palsternakka-perunasoseen kanssa.

Karjalanpaisti
Karjalanpaisti

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 700 g karjalanpaistilihaa
  • 2 sipulia
  • 2 porkkanaa
  • 1 tl suolaa
  • 10 maustepippuria
  • 3 laakerinlehteä
  • 7 dl vettä

Palsternakka-perunasose

  • 800 g jauhoista perunaa
  • 200 g palsternakkaa
  • 8 dl vettä
  • 2 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • ½ tl suolaa
  • 25 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Ohje

  1. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja paloittele porkkanat reiluiksi paloiksi.
  2. Laita pataan tai uunivuokaan kerroksittain lihaa, sipulia ja porkkanoita. Lisää mausteet ja vesi.
  3. Kypsennä uunissa 175 asteessa 2–3 tuntia. Lisää vettä tarvittaessa. Peitä tarvittaessa kypsymisen loppuvaiheessa kannella.
  4. Valmista palsternakka-perunasose.
  5. Pese ja kuori perunat sekä palsternakat. Paloittele kasvikset. Lisää kasvikset kiehuvaan veteen ja keitä kypsiksi, noin 15-20 minuuttia.
  6. Kaada keitinvesi pois tai ota talteen, jos käytät sitä muusiin.
  7. Soseuta kasvikset survimella tai sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon kuumaa maitoa tai keitinvettä sen verran, että saat sopivan paksuisen muusin. Mausta suolalla ja voinokareella.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 69 kcal
Proteiini 4,1 g
Hiilihydraatti 4,9 g
Rasva 3,5 g
Tyydyttynyt rasva 1,5 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search