Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Luumuinen lihapata

Mausta lihapata mehevillä luumuilla ja pehmeällä crème fraîchella. Onnistuneen lihapadan salaisuus on pitkä haudutus ja hyvä liha. Luumuinen lihapata on syysruokaa parhaimmillaan.

Luumuinen lihapata
Luumuinen lihapata

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 kg naudan paahtopaistia
  • 1 pkt (170 g) pekonia
  • 3 salottisipulia
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 5 dl vettä
  • 1 lihaliemikuutio
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 5 laakerinlehteä

Lisäksi


Ohje

  1. Ota paahtopaisti huoneenlämpöön n. tunti ennen kypsennystä. Kuutioi liha.
  2. Suikaloi pekoni ja hienonna sipulit. Paista pannulla. Lisää pannulle paahtopaistikuutiot erissä ja paista lihoihin ruskea pinta.
  3. Siirrä lihat pannulta pataan tai uunivuokaan. Lisää vesi, liemikuutio sekä mausteet.
  4. Siirrä pata uuniin ja kypsennä 175 asteessa 1 h ilman kantta.
  5. Pese ja halkaise luumut. Poista kivet. Lisää luumut uuniin lihapadan joukkoon. Lisää myös crème fraîche. Jatka uunikypsennystä vielä puoli tuntia.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 94 kcal
Proteiini 10,4 g
Hiilihydraatti 2,1 g
Rasva 4,7 g
Tyydyttynyt rasva 2 g
Ravintokuitu 0,3 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search