Lakulihapata

Lakulihapata
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Lakulihapata

Lakulihapata

Lakritsinen lihapata on mielenkiintoinen uusi tuttavuus. Mehevän maukas liemi maistuu erityisen hyvälle hapahkon smetanan ja vaalean leivän kera.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
2 h
Yhteensä
2 h 30 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

00 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
1 ¼ kg
naudan ulko- tai sisäpaistia
2
sipulia
4
valkosipulin kynttä
1 ¼ l
lihalientä
3 rkl
balsamiviinietikkaa
3 rkl
soijakastiketta
1 rkl
raakalakritsijauhetta
4
tähtianista
200 g
tuoretta fenkolia

Paistamiseen

Tarjoiluun

rapeakuorista maalaisleipää

Ohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön ½ h ennen ruoan valmistamista. Leikkaa paisti kuutioiksi.
  2. Ruskista lihat padassa voissa muutamassa erässä. Lisää lopuksi kaikki lihapalat, viipaloitu sipuli ja hienonnettu valkosipuli pataan. Kuullota hetki.
  3. Lisää muut raaka-aineet fenkolia lukuunottamatta. Anna nesteen kiehahtaa.
  4. Kypsennä uunissa 175 asteessa n. 1h. Lisää sen jälkeen viipaloitu fenkoli ja jatka kypsentämistä vielä 1h tai kunnes liha on mureaa.
  5. Tarjoa rapeakuorisen leivän kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
94 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.