Lakritsiglaseerattua naudan ulkofilettä

Lakritsiglaseerattua naudan ulkofilettä

2 h 55 min
keskitaso
133 kcal / 100g
3
5

Lakritsi on yllättävä makupari naudan lihalle, mutta toimii marinoinnissa tai kastikkeiden mausteena loistavasti. Makunautinto viimeistellään tarjoamalla liha grillattujen parsojen ja AURA juuston kanssa, jolloin koko makupaletti on täydellinen. Kokeile marinadia myös porsaanlihalle!

Ainekset

6 annosta
n. 800 g
naudan ulkofileetä
2 rkl
balsamiviinietikkaa
2 rkl
soijakastiketta
2 rkl
ruokokidesokeria
2
valkosipulin kynttä
1 rkl
chilikastiketta , esim. sriracha
1 rkl
lakritsijuurijauhetta
1 tl
fenkolia
1 tl
anista
4
tähtianista

Paistamiseen

Pintaan

sormisuolaa
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Esikäsittele ja marinoi naudan ulkofilee: Poista mahdolliset kalvot. Halkaise ulkofilee kahdeksi tasapaksuiseksi levyksi.
  2. Mittaa marinadin ainekset kulhoon, sekoita. Laita fileelevyt vahvaan muovipussiin, kaada päälle marinadi ja sulje pussi huolella. Hiero marinadia tasaisesti lihapalojen pintaan.
  3. Anna lihan marinoitua jääkaapissa väh. 2 h. Mielellään yön yli.
  4. Ota liha huoneenlämpöön n. ½ h ennen paistamista. Valuta ylimääräinen marinadi lihojen pinnalta (säästä marinadi).
  5. Paista fileepalat pannulla rasvassa molemmin puolin, kunnes pinta on kauniin ruskea. Kaada pannulle siivilöity marinadi. Anna kiehua muutaman min.
  6. Nosta lihat uunivuokaan, kaada päälle marinadi. Kypsennä uunissa 225 asteessa vielä 5 min. Peitä liha foliolla ja anna vetäytyä 10 min. Viimeistele liha sormisuolalla ja mustapippurilla.
  7. Tarjoa Grillattujen AURA parsojen (ks. linkki erilliseen ohjeseen sivupalkissa) kanssa pääruokana.
Lisukkeeksi
Grillatut AURA parsat
15 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
133 kcal
Proteiini
20 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
4 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
10 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)