Possupata

Possupata
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Possupata

Pataruokaa kannattaa tehdä kerralla runsaammin. Valmista pata porsaan kaslerista ja anna lihan muhia sinapin ja rosmariinin maustamassa kermaisessa liemessä. Lopussa lisätyt omenat viimeistelevät padan sopivalla hapokkuudella.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
2 h
Yhteensä
2 h 20 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta
1,3 - 1,5 kg
porsaan kasleria , miedosti suolattua
350 g
sipulia
2
valkosipulin kynttä
2 rkl
3 dl
vettä
1 prk (2 dl)
1 tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1 tl
kuivattua rosmariinia
3 rkl
Dijon-kokojyväsinappia

1½ tunnin hauduttamisen jälkeen

1 dl
vettä
1 rkl
vehnäjauhoja
2-3 (250 g)
hapahkoa omenaa

Ohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistuksen aloittamista.
  2. Paloittele liha isohkoiksi paloiksi. Lohko sipulit ja valkosipuli.
  3. Ruskista lihat voissa padassa ja anna lihoista irtoavan nesteen haihtua.
  4. Lisää suola, rosmariini ja pippuri. Jos käyttämäsi liha ei ole valmiiksi suolattua, lisää suolan määrää.
  5. Sekoita joukkoon vesi, kerma ja sinappi.
  6. Nosta pata uuniin 150 asteen lämpötilaan. Voit pitää pataa ilman kantta ensin vartin verran ja peitä sitten kannella. Hauduta yhteensä 1 ½ h.
  7. Sekoita suurus (vesi ja vehnäjauho) tasaiseksi. Sekoita pataan. Lohko joukkoon omenat. Tarkista samalla liemen maku. Jatka kypsentämistä vielä 30 min.
  8. Tarjoa pata keitettyjen perunoiden kanssa.
Vinkki

Vinkki

Lihan ruskistaminen tuo lisämakua, mutta ei ole välttämätöntä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
130 kcal
Proteiini
15 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,9 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.