Siirry sisältöön
Possupata

Possupata

Pataruokaa kannattaa tehdä kerralla runsaammin. Valmista pata porsaan kaslerista ja anna lihan muhia sinapin ja rosmariinin maustamassa kermaisessa liemessä. Lopussa lisätyt omenat viimeistelevät padan sopivalla hapokkuudella.

Possupata

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1⅓ kg porsaan kasleria
  • 350 g sipulia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 30 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 3 dl vettä
  • 1 prk (2 dl)
    Valio kuohukermaa laktoositon
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio kuohukerma 3,3 dl laktoositon
  • 1 tl suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 1 tl kuivattua rosmariinia
  • 3 rkl karkeaa Dijon-sinappia

1½ tunnin hauduttamisen jälkeen

  • 1 dl vettä
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 2-3  (250 g) hapahkoa omenaa

Ohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistuksen aloittamista.
  2. Paloittele liha isohkoiksi paloiksi. Lohko sipulit ja valkosipuli.
  3. Ruskista lihat voissa padassa ja anna lihoista irtoavan nesteen haihtua.
  4. Lisää suola, rosmariini ja pippuri. Jos käyttämäsi liha ei ole valmiiksi suolattua, lisää suolan määrää.
  5. Sekoita joukkoon vesi, kerma ja sinappi.
  6. Nosta pata uuniin 150 asteen lämpötilaan. Voit pitää pataa ilman kantta ensin vartin verran ja peitä sitten kannella. Hauduta yhteensä 1 ½ h.
  7. Sekoita suurus (vesi ja vehnäjauho) tasaiseksi. Sekoita pataan. Lohko joukkoon omenat. Tarkista samalla liemen maku. Jatka kypsentämistä vielä 30 min.
  8. Tarjoa pata keitettyjen perunoiden kanssa.

Vinkki

Lihan ruskistaminen tuo lisämakua, mutta ei ole välttämätöntä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 135 kcal
Proteiini 13,8 g
Hiilihydraatti 2,2 g
Rasva 7,9 g
Tyydyttynyt rasva 4 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search