Läskisoosi eli sianlihakastike

Läskisoosi eli sianlihakastike

Läskisoosia perinteisempää ruokaa on vaikea löytää. Sianrasvassa rapeiksi paistetut lihasuikaleet ja ruskeakastike maistuu erityisesti keitettyjen perunoiden kanssa.

1 h 30 min
keskitaso
179 kcal / 100g
3
2

Ainekset4 annosta

4 annosta
700 g
sian kylkeä
1 iso
sipuli
2 - 3
valkosipulin kynttä
2 rkl
¾ dl
vehnäjauhoja
½ tl
mustapippuria
n. 7 dl
keitinlientä

Ohje

  1. Leikkaa sian kylki n. 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Keitä niitä suolatussa (2 l vettä + 2 tl suolaa) vedessä 1 h.
  2. Nosta lihat leikkuulaudalle. Säästä liemi. Leikkaa lihat suikaleiksi. Paista miedolla lämmöllä pannulla, kunnes rapeita. Nosta sivuun.
  3. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne pannuun jääneessä rasvassa. Nosta sivuun.
  4. Lisää voi ja jauhot pannulle ylijääneen possun rasvan sekaan. Sekoita tasaiseksi. Ruskista koko ajan sekoitellen, kunnes seos on kauniin tumman ruskeaa.
  5. Lisää lihojen keitinlientä varovasti joukkoon samalla sekoittaen.
  6. Lisää lihat ja sipulit. Hauduta vielä 10 min. Mausta.
  7. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
179 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,5 g
Kalsium
8 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)