Kermainen lihapata

Kermainen lihapata
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Kermainen lihapata

Kermainen lihapata

Punaviinissä haudutettu kermainen lihapata maistuu arjessa ja juhlassa. Karjalanpaistiliha on loistava pääraaka-aine myös muihin pataruokiin perinteisen karjalanpaistin lisäksi.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
3 h
Yhteensä
3 h 20 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

66 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta
1 kg
karjalanpaistilihaa
2 rkl
1 tl
suolaa
2
sipulia
3 - 4
valkosipulin kynttä
2 tlk (à 250/150 g)
herkkusieniä
1 prk (460/290 g)
hillosipuleita
1
lihaliemikuutio
n. 10
kokonaista mustapippuria
5
laakerinlehteä
10 vartta
tuoretta timjamia
5 dl
punaviiniä
1 prk (2 dl)

Ohje

  1. Ota lihat huoneenlämpöön n. 1/2 h ennen ruoanvalmistuksen aloittamista.
  2. Ruskista lihat voissa useammassa erässä kuumalla paistipannulla tai padassa. Mausta suolalla.
  3. Kuori sipulit ja valkosipulit ja paloittele. Valuta herkkusienet ja hillosipulit.
  4. Lisää kaikki ainekset pataan. Peitä kannella. Kypsennä uunissa 150 asteessa 2,5 - 3 h.
  5. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
94 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›