Kermainen lihapata

Kermainen lihapata

Punaviinissä haudutettu kermainen lihapata maistuu arjessa ja juhlassa. Karjalanpaistiliha on loistava pääraaka-aine myös muihin pataruokiin perinteisen karjalanpaistin lisäksi.

3 h 20 min
keskitaso
94 kcal / 100g
4
25

Ainekset8 annosta

8 annosta
1 kg
karjalanpaistilihaa
2 rkl
1 tl
suolaa
2
sipulia
3 - 4
valkosipulin kynttä
2 tlk (à 250/150 g)
herkkusieniä
1 prk (460/290 g)
hillosipuleita
1
lihaliemikuutio
n. 10
kokonaista mustapippuria
5
laakerinlehteä
10 vartta
tuoretta timjamia
5 dl
punaviiniä
1 prk (2 dl)

Ohje

  1. Ota lihat huoneenlämpöön n. 1/2 h ennen ruoanvalmistuksen aloittamista.
  2. Ruskista lihat voissa useammassa erässä kuumalla paistipannulla tai padassa. Mausta suolalla.
  3. Kuori sipulit ja valkosipulit ja paloittele. Valuta herkkusienet ja hillosipulit.
  4. Lisää kaikki ainekset pataan. Peitä kannella. Kypsennä uunissa 150 asteessa 2,5 - 3 h.
  5. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
94 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,1 g
Kalsium
18 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›