Pyhäinpäivän lihapata

Pyhäinpäivän lihapata

Lihapataruokaa kannattaa tehdä kerralla isompi annos. Porsaan kasslerista syntyy yhdessä mausteisen chorizo-makkaran kanssa maukas lihapata. Maukkaan padan kruunaa tietenkin kuohukerma.

5 h
helppo
131 kcal / 100g
4
3

Ainekset10 annosta

10 annosta
1 ½ kg
porsaan kassleria paloiteltuna
1
iso sipuli
4
valkosipulin kynttä
2
vihreää mietoa chiliä
400 g
chorizo-makkaraa kuutioituna
2
porkkanaa kuutioituna
1
palsternakka kuutioituna
1
juuriselleri kuutioituna
1
fenkoli paloiteltuna
2 l
lihalientä
mustapippuria myllystä
ripaus
sormisuolaa
2 prk (à 2 dl)

Paistamiseen

Lisäksi

10 (esipaistettua)
ciabatta -sämpylää
tai sämpylää
lehtipersiljaa

Ohje

  1. Ruskista lihapalat padassa Oivariini rasvassa.
  2. Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli, kokonaiset pestyt chilit sekä chorizo- ja kasviskuutiot.
  3. Lisää liemi, mausteet ja kerma.
  4. Siirrä pata uuniin ja kypsennä 150 asteessa ilman kantta n. 4 h tai kunnes liha on mureaa.
  5. Lisäksi

  6. Leikkaa sämpylöistä kansi auki. (Jos käytät esikypsennettyjä sämpylöitä, paista ne ensin.)
  7. Koverra sämpylöiden keskusta pois. Voit ylimääräisen osan sämpylöistä hienontaa pataan.
  8. Täytä sämpylät lihapadalla ja viimeistele annokset hienonnetulla persiljalla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
131 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
6 g
Suola
0,9 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
16 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)