Porsaankyljykset

Porsaankyljykset

5 h
keskitaso
103 kcal / 100g
0
0

Hunajalla maustettu gremolata tuo vivahteikkaista makeutta ja ennen kaikkea raikkautta possunkyljyksiin.

Ainekset

4 annosta

Marinadi

4
porsaan kyljystä
1 l

Paistamiseen

1 rkl
sormisuolaa
mustapippuria myllystä

Hunajagremolata

1
sitruuna
4
valkosipulin kynttä
1 ruukku
lehtipersiljaa
1 ½ rkl
juoksevaa hunajaa
2 tl
sormisuolaa

Ohje

  1. Tee pienet viillot kyljysten reunoihin. Näin ne eivät "käpristy" kypsennettäessä.
  2. Laita kyljykset pussiin ja kaada piimä niiden sekaan. Sulje pussi huolellisesti ja pyörittele piimä tasaisesti kyljysten joukkoon.
  3. Anna kyljysten marinoitua vähintään 4 h tai mielellään yön yli.
  4. Pyyhi kyljyksistä suurin osa piimästä pois. Mausta kyljykset ja ruskista kuumalla pannulla Oivariini rasvassa.
  5. Laita kyljykset vuokaan. Kypsennä uunissa 200 asteessa n. 30 min tai kunnes kyljykset ovat kypsiä.
  6. Gremolata

  7. Pese sitruuna ja raasta sen kuori (keltainen osa). Purista puolikkaan sitruunan mehu talteen.
  8. Kuori ja hienonna valkosipulit.
  9. Hienonna persilja.
  10. Yhdistä gremolatan kaikki aineet kulhossa.
  11. Asettele kyljykset tarjoiluvatiin ja nostele päälle gremolata.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
103 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
5 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
70 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)