Porsaankyljykset

Porsaankyljykset
Tehnyt PetteriValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Petteri Valio Koekeittiöstä

Porsaankyljykset

Porsaankyljykset

Hunajalla maustettu gremolata tuo vivahteikkaista makeutta ja ennen kaikkea raikkautta possunkyljyksiin.

Valmistusaika

Työaika
30 min
marinointi
4 h
uunissa
30 min
Yhteensä
5 h

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta

Marinadi

4
porsaan kyljystä
1 l

Paistamiseen

1 rkl
sormisuolaa
mustapippuria myllystä

Hunajagremolata

1
sitruuna
4
valkosipulin kynttä
1 ruukku
lehtipersiljaa
1 ½ rkl
juoksevaa hunajaa
2 tl
sormisuolaa

Ohje

  1. Tee pienet viillot kyljysten reunoihin. Näin ne eivät "käpristy" kypsennettäessä.
  2. Laita kyljykset pussiin ja kaada piimä niiden sekaan. Sulje pussi huolellisesti ja pyörittele piimä tasaisesti kyljysten joukkoon.
  3. Anna kyljysten marinoitua vähintään 4 h tai mielellään yön yli.
  4. Pyyhi kyljyksistä suurin osa piimästä pois. Mausta kyljykset ja ruskista kuumalla pannulla Oivariini rasvassa.
  5. Laita kyljykset vuokaan. Kypsennä uunissa 200 asteessa n. 30 min tai kunnes kyljykset ovat kypsiä.
  6. Gremolata

  7. Pese sitruuna ja raasta sen kuori (keltainen osa). Purista puolikkaan sitruunan mehu talteen.
  8. Kuori ja hienonna valkosipulit.
  9. Hienonna persilja.
  10. Yhdistä gremolatan kaikki aineet kulhossa.
  11. Asettele kyljykset tarjoiluvatiin ja nostele päälle gremolata.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
103 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.