Siirry sisältöön
Possun kieltä sitruuna-kermakastikkeessa

Possun kieltä sitruuna-kermakastikkeessa

Pitkään keitetty possunkieli on pehmeää ja maukasta lihaa. Possun kieltä voi tarjota maukkaan sitruunalla ja tillillä maustetun kermakastikkeen kanssa joko lämpimänä tai kylmänä.

Possun kieltä sitruuna-kermakastikkeessa

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3 (à n. 250 g) porsaan kieltä

Keitinliemi

  • 2 l vettä
  • 1 iso (150 g) sipuli
  • 1 porkkana
  • 150 g juuriselleriä
  • 2 laakerinlehteä
  • 1½ rkl suolaa
  • 10 maustepippuria
  • 5 kokonaista mustapippuria
  • ripaus sokeria

Kastike

  • 1½ dl keitinlientä (siivilöityä)
  • 2 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 1 keltuainen
  • 2 tl sitruunamehua
  • ½ dl tuoretta tilliä hienonnettuna
  • 6 viherpippuria
  • ripaus suolaa

Ohje

  1. Huuhtele kielet huolellisesti kylmällä vedellä.
  2. Mittaa vesi kattilaan. Lisää lohkotut sipulit, kuorittu ja paloiteltu porkkana ja juuriselleri sekä mausteet. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kielet ja peitä kannella.
  3. Keitä kieliä 1 1/2 - 2 h. Tarkista, että kielet pysyvät keittämisen aikana keitinliemen pinnan alla. Liha on valmista, kun nahka irtoaa kielestä helposti: Tee viilto kielen pintaan (varovasti, ettei liha rikkoudu). Jos nahka irtoaa siitä helposti, on liha valmista.
  4. Nosta kielet keitinliemestä. Anna jäähtyä hetki. Poista nahka ja kiinnikkeet.

Kastike

  1. Mittaa siivilöity keitinliemi ja 1 dl kermaa kasariin tai pieneen kattilaan. Keitä kastikepohjaa ilman kantta kunnes jäljellä on kolmannes. Aikaa menee 20 - 25 min, riippuen kattilan koosta ja kiehumisasteesta.
  2. Sekoita keltuainen ja 1 dl kylmää kermaa tasaiseksi seokseksi.
  3. Lisää muna-kermaseos ja loput raaka-aineet kastikkeeseen. Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen, nosta liedeltä.
  4. Tarjoa viipaloidut kielet joko lämpiminä tai kylminä kuuman kastikkeen ja keitinperunoiden kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 61 kcal
Proteiini 6,3 g
Hiilihydraatti 1,3 g
Rasva 3,4 g
Tyydyttynyt rasva 1,6 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • sokeria
  • suolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search