Possun kieltä sitruuna-kermakastikkeessa

Possun kieltä sitruuna-kermakastikkeessa

2 h 10 min
keskitaso
168 kcal / 100g
0
0

Pitkään keitetty possunkieli on pehmeää ja maukasta lihaa. Possun kieltä voi tarjota maukkaan sitruunalla ja tillillä maustetun kermakastikkeen kanssa joko lämpimänä tai kylmänä.

Ainekset

6 annosta
3 (à n. 250 g)
porsaan kieltä

Keitinliemi

2 l
vettä
1 iso (150 g)
sipuli
1
porkkana
150 g
juuriselleriä
2
laakerinlehteä
1 ½ rkl
suolaa
10
maustepippuria
5
kokonaista mustapippuria
ripaus
sokeria

Kastike

1 ½ dl (siivilöityä)
keitinlientä
2 dl
1
keltuainen
2 tl
sitruunamehua
½ dl
tuoretta tilliä hienonnettuna
6
viherpippuria
1 mm
suolaa

Ohje

  1. Huuhtele kielet huolellisesti kylmällä vedellä.
  2. Mittaa vesi kattilaan. Lisää lohkotut sipulit, kuorittu ja paloiteltu porkkana ja juuriselleri sekä mausteet. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kielet ja peitä kannella.
  3. Keitä kieliä 1 1/2 - 2 h. Tarkista, että kielet pysyvät keittämisen aikana keitinliemen pinnan alla. Liha on valmista, kun nahka irtoaa kielestä helposti: Tee viilto kielen pintaan (varovasti, ettei liha rikkoudu). Jos nahka irtoaa siitä helposti, on liha valmista.
  4. Nosta kielet keitinliemestä. Anna jäähtyä hetki. Poista nahka ja kiinnikkeet.
  5. Kastike

  6. Mittaa siivilöity keitinliemi ja 1 dl kermaa kasariin tai pieneen kattilaan. Keitä kastikepohjaa ilman kantta kunnes jäljellä on kolmannes. Aikaa menee 20 - 25 min, riippuen kattilan koosta ja kiehumisasteesta.
  7. Sekoita keltuainen ja 1 dl kylmää kermaa tasaiseksi seokseksi.
  8. Lisää muna-kermaseos ja loput raaka-aineet kastikkeeseen. Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen, nosta liedeltä.
  9. Tarjoa viipaloidut kielet joko lämpiminä tai kylminä kuuman kastikkeen ja keitinperunoiden kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
168 kcal
Proteiini
18 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
10 g
Suola
1,0 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
25 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)