Possun kieltä sitruuna-kermakastikkeessa

Possun kieltä sitruuna-kermakastikkeessa
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Possun kieltä sitruuna-kermakastikkeessa

Possun kieltä sitruuna-kermakastikkeessa

Pitkään keitetty possunkieli on pehmeää ja maukasta lihaa. Possun kieltä voi tarjota maukkaan sitruunalla ja tillillä maustetun kermakastikkeen kanssa joko lämpimänä tai kylmänä.

Valmistusaika

Työaika
40 min
hauduttaminen
1 h 30 min
Yhteensä
2 h 10 min

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
3 (à n. 250 g)
porsaan kieltä

Keitinliemi

2 l
vettä
1 iso (150 g)
sipuli
1
porkkana
150 g
juuriselleriä
2
laakerinlehteä
1 ½ rkl
suolaa
10
maustepippuria
5
kokonaista mustapippuria
ripaus
sokeria

Kastike

1 ½ dl (siivilöityä)
keitinlientä
2 dl
1
keltuainen
2 tl
sitruunamehua
½ dl
tuoretta tilliä hienonnettuna
6
viherpippuria
1 mm
suolaa

Ohje

  1. Huuhtele kielet huolellisesti kylmällä vedellä.
  2. Mittaa vesi kattilaan. Lisää lohkotut sipulit, kuorittu ja paloiteltu porkkana ja juuriselleri sekä mausteet. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kielet ja peitä kannella.
  3. Keitä kieliä 1 1/2 - 2 h. Tarkista, että kielet pysyvät keittämisen aikana keitinliemen pinnan alla. Liha on valmista, kun nahka irtoaa kielestä helposti: Tee viilto kielen pintaan (varovasti, ettei liha rikkoudu). Jos nahka irtoaa siitä helposti, on liha valmista.
  4. Nosta kielet keitinliemestä. Anna jäähtyä hetki. Poista nahka ja kiinnikkeet.
  5. Kastike

  6. Mittaa siivilöity keitinliemi ja 1 dl kermaa kasariin tai pieneen kattilaan. Keitä kastikepohjaa ilman kantta kunnes jäljellä on kolmannes. Aikaa menee 20 - 25 min, riippuen kattilan koosta ja kiehumisasteesta.
  7. Sekoita keltuainen ja 1 dl kylmää kermaa tasaiseksi seokseksi.
  8. Lisää muna-kermaseos ja loput raaka-aineet kastikkeeseen. Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen, nosta liedeltä.
  9. Tarjoa viipaloidut kielet joko lämpiminä tai kylminä kuuman kastikkeen ja keitinperunoiden kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
168 kcal
Proteiini
18 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
1,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›