Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Tantanmen-ramen

Tantanmen on japanilaistyylinen ramen-keitto, joka muistuttaa kiinalaisia dandan-nuudeleita. Simppeli ramen rakentuu maustetahnasta, liemipohjasta, jauhelihasta, kasviksista ja kananmunasta. Täydellinen valinta, kun kaipaat lämmittävän mausteista ruokaa!

Tantanmen-ramen
Tantanmen-ramen

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Marinoidut kananmunat

  • 4 kananmunaa
  • 1 dl soijakastiketta
  • 1½ dl vettä
  • 2 rkl miriniä

Jauheliha

  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 pala (n. 2 cm:n) inkivääriä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 400 g porsaan jauhelihaa
  • 2 rkl
    gochujang-chilitahnaa
    Voit kokeilla myös:
    • 2 rkl Doubanjiang-chilitahnaa
  • 1 rkl miriniä
  • 1 rkl soijakastiketta

Maustetahna (tare)

  • 4 rkl
    maapähkinävoita
    Voit kokeilla myös:
    • 4 dl vaaleaa kiinalaista seesamitahnaa
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl rapeaa valkosipulia chiliöljyssä
  • 2 rkl riisiviinietikkaa

Liemipohja

  • 5 dl vettä
  • 1 kanaliemikuutio
  • 5 dl
    Oddlygood® luomu soijajuomaa
    Oddlygood® soijajuoman mieto ja raikas maku tekee siitä ihanan monipuolisen. Proteiinirikas soijajuoma valmistetaan Euroopassa kasvatetusta…
    Oddlygood® luomu soijajuoma 1 l UHT, ei lisättyä sokeria
    Voit kokeilla myös:
    • 5 dl Oddlygood® kaurajuomaa

Lisäksi

  • 200 g nuudeleita
  • 250 g
    paksoita
    Voit kokeilla myös:
    • ¼ kg varsiparsakaalia
  • 4 vartta kevätsipulia
  • 0 kg seesaminsiemeniä
  • 0 kg rapeaa valkosipulia chiliöljyssä

Ohje

  1. Aloita marinoimalla kananmunat. Keitä kananmunat pehmeiksi, 6–7 minuuttia. Jäähdytä munat kylmässä vedessä. Kuori kananmunat. Mittaa kannelliseen rasiaan soijakastike, vesi ja mirin. Sekoita, lisää kananmunat ja siirrä jääkaappiin marinoitumaan pariksi tunniksi tai yön yli.
  2. Kuori ja hienonna valkosipuli sekä inkivääri. Kuumenna öljy pannulla ja paista jauheliha mahdollisimman rapeaksi muruksi. Lisää paistamisen loppuvaiheessa valkosipuli, inkivääri, chilitahna sekä mirin ja paista vielä hetki. Siirrä pannu pois liedeltä.
  3. Sekoita maustetahnan ainekset keskenään.
  4. Kiehauta vesi ja lisää kanaliemi. Alenna lämpöä ja lisää joukkoon soijajuoma. Pidä lämpimänä, mutta älä enää kiehauta.
  5. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.
  6. Leikkaa paksoit puoliksi pituussuunnassa. Lisää ne kiehuvaan veteen ja keitä 1–2 minuuttia. Valuta ja siirrä sivuun odottamaan.
  7. Hienonna kevätsipuli. Halkaise marinoidut kananmunat.
  8. Kokoa annokset: Jaa kulhojen pohjalle maustetahna ja lisää päälle liemi. Sekoita hyvin. Lisää joukkoon nuudelit, jauheliha, paksoi ja halkaistu kananmuna. Viimeistele kevätsipulilla, seesaminsiemenillä ja rapealla valkosipulilla chiliöljyssä.

Vinkki

Voit käyttää gochujangin tilalla doubanjiang-chilitahnaa ja maapähkinävoin tilalla vaaleaa kiinalaista seesamitahnaa. Voit löytää niitä etnisistä ruokakaupoista.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 106 kcal
Proteiini 6,2 g
Hiilihydraatti 7,5 g
Rasva 5,4 g
Tyydyttynyt rasva 1,4 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 1,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • seesaminsiemeniä
  • rapeaa valkosipulia chiliöljyssä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search