Siirry sisältöön

Aasia

Aasialainen ruoka on makujen ilottelua, mausteisuutta, raaka-aineiden kunnioitusta ja ennen kaikkea herkullisuutta. Aasialainen ruokakulttuuri on monimuotoinen ja keittiö koostuu laajasta alueesta, jossa jokaisella maalla on omat ruokakulttuurinsa. Aasialaiseen ruokakulttuuriin kuuluvat esim. Kiinan, Japanin, Thaimaan ja Vietnamin alueelliset keittiöt. Keittiöille tyypillistä on makujen tasapaino, joka muodostuu tulisen, suolaisen, kirpeän, makean ja kirpeän makujen yhteydestä.

Aasialaiseen ruokaan on helpointa tutustua mausteiden kautta. Pino maustehyllyysi muutamia luottomausteita kuten inkivääriä, korianteria ja chilijauhetta. Alkuperäisten aasialaisten reseptien raaka-ainelistat ovat usein pitkiä ja täynnä eksoottisia raaka-aineita ja erilaisia maustesekoituksia. Arkiruoanlaitossa resepteissä voi hyvin oikaista käyttämällä lähikaupoista löytyviä valmiita maustetahnoja. Mausteiset ja usein tuliset liemet ovat tyypillistä aasialaista keittiötä. Liemiä voi maustaa esimerkiksi soijalla, kalakastikkeella, misolla, sitruunaruoholla ja limellä.

Myös riisi ja erilaiset nuudelit ovat osana monia aasialaisia ruokia. Monikäyttöiset nuudelit ovat Aasian pasta ja ne käyvät keittoihin, wokkeihin, salaatteihin tai lisukkeiksi. MiFU sopii erinomaisesti aasialaisiin ruokiin proteiiniksi. Käytä MiFUa esimerkiksi curryssa, wokissa, nuudeleissa tai kesärullissa. Aasialaisen ruuanlaiton ei tarvitse olla vaikeaa, aloita tutustuminen vaikkapa currysta tai Poke-kulhosta.

Tutustu resepteihin ja löydä suosikkisi!

60 reseptiä

Search