Thai nyhtökaura-varhaiskaalisalaatti

Thai nyhtökaura-varhaiskaalisalaatti
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Thai nyhtökaura-varhaiskaalisalaatti

Thai nyhtökaura-varhaiskaalisalaatti

Tämä keväinen salaatti raikkaan tulisella thai-kastikkeella sopii todella hyvin esim. grilliruokien kaveriksi.

Valmistusaika

Työaika
25 min
Yhteensä
25 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
11 arvostelu

Ainekset4 annosta

4 annosta
200 g
vihreitä papuja
250 g
varhaiskaalia
100 g
porkkanaa
200 g
kirsikkatomaatteja
1 ruukku
thaibasilikaa
1 pkt (240 g)
2 rkl
kookosöljyä

Kastike

1
punainen chilipalko
1
valkosipulin kynsi
½ dl
maapähkinöitä
1 rkl
sokeria
1 ½ rkl
kalakastiketta
1 ½
limen mehu ja raastettu kuori

Ohje

  1. Valmista ensin kastike. Hienonna chili ja valkosipuli. Sekoita loput kastikkeen aineet joukkoon. Soseuta kastike sauvasekoittimella.
  2. Paloittele ja kiehauta pavut 3 min. Jäähdytä esim. kylmässä vedessä.
  3. Leikkaa varhaiskaali ohuiksi suikaleiksi. Raasta porkkana raastimen karkealla terällä. Puolita kirsikkatomaatit. Yhdistä kasvikset, thaibasilika ja kastike.
  4. Ruskista nyhtökaura öljyssä, lisää salaatin joukkoon juuri ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
114 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.