Herne-riisi

Herne-riisi

Tuunaa lisäkeriisi uuteen uskoon tällä ohjeella.

25 min
keskitaso
145 kcal / 100g
0
0

Ainekset6 annosta

6 annosta
2 dl
pitkäjyväistä riisiä
5 dl
1
kasvisliemikuutio
2 pussia (à 200 g)
herneitä
2 dl
pala (2 tl)
tuoretta inkivääriä hienonnettuna tai 1 tl jauhettua inkivääriä
¼ tl
chilijauhetta
½ tl
suolaa

Pinnalle

hienonnettua persiljaa

Ohje

  1. Keitä riisit kypsiksi liemikuutiolla (tarkista tarvittaessa gluteenittomuus) maustetussa mehussa. Keitä herneet ja inkivääri kypsiksi kermassa.
  2. Soseuta herneet sauvasekoittimella. Yhdistä hernesose kypsän riisin joukkoon. Ohenna tarvittaessa tilkalla mehua tai vettä.
  3. Mausta ja kuumenna. Viimeistele persiljalla. Tarjoa kala-, liha- tai kasvisruokien lisäkkeenä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
145 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
17 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g
Kalsium
22 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)