Basilika-tuorejuustopasta

Basilika-tuorejuustopasta

20 min
keskitaso
228 kcal / 100g
5
2

Välimeren makuja tulvillaan olevassa pastassa maistuu sopivasti vihreän keväinen basilika, pikantti kapris ja täyteläinen ilmakuivattu kinkku. Hyvää ruokahalua!

Ainekset

4 annosta
n. 300 g
spagettia
80 g
ilmakuivattua kinkkua
1 prk (190/171 g)
latva-artisokkaa öljyssä
2 rkl
kapriksia
1 rasia (200 g)
mustapippuria myllystä
tuoretta basilikaa

Ohje

  1. Keitä spagetti suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta, säästä n. 1 dl keitinvettä.
  2. Paahda spagetin kiehuessa ilmakuivatut kinkut pannulla tai 225 asteisessa uunissa rapeiksi.
  3. Valuta artisokat ja kaprikset. Paloittele artisokkia tarvittaessa.
  4. Sekoita tuorejuusto ja vesi spagetin joukkoon. Kuumenna sekoitellen. Lisää artisokat, kaprikset ja murennettu, ilmakuivattu kinkku.
  5. Viimeistele mustapippurilla ja tuoreella, hienonnetulla basilikalla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
228 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
36 g
Rasva
5 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
13 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (2)

hehkuvahiili11.11.2018 kello 12:12
Aivan ihana resepti! Määrät olivat juuri sopivat. Basilikaa käytin koko pienen puntin.
Nimetön21.10.2018 kello 13:39
Erittäin maukas pasta. Omaan makuun tuo 80g ilmakuivattua kinkkua oli hieman liian vähän ja laitoin 140g eikä ollut mielestäni yhtään liikaa. Latva-artisokkaa sellaisenaan voi olla vaikea löytää, mutta löysin yrteillä maustetun version ja sekin sopi ruokaan ihan hyvin.