Báhn mì on vietnamilainen täytetty leipä. Leivässä on usein täytteenä pikkelöityjä kasviksia ja lihaa tai kanaa. Tästä ohjeesta tulee maukasta possua reilu määrä leipien täytteeksi, joten siitä saa vielä ruoan toisellekin päivälle. Possu maistuu esim. tacojen tai tortilloiden täytteenä tai raikkaan salaatin kanssa.
2 | maalaispatonkia |
Porsaanulkofile | |
---|---|
n. 800 g | porsaan ulkofileetä |
1 tl | suolaa |
mustapippuria myllystä | |
2 rkl | riisiviinietikkaa |
1 rkl | kalakastiketta |
2 rkl | (vähäsuolaista) soijakastiketta |
1 rkl | chilikastiketta , esim. shiracha |
4 | valkosipulin kynttä |
1 tl | fenkolia |
2 | kanelitankoa |
6 | kokonaista neilikkaa |
4 | tähtianista |
1 tl | anista |
1 rkl | ruokokidesokeria |
Paistamiseen | |
Pikkelöidyt juurekset | |
150 g | porkkanaa |
200 g | retikkaa |
3 rkl | riisiviinietikkaa |
½ tl | suolaa |
1 tl | sokeria |
Muut täytteet | |
1 rasia (200 g) | |
½ | kurkkua |
1 ruukku | tuoretta korianteria |
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.