Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Bánh mì eli vietnamilainen täytetty leipä

Báhn mì on vietnamilainen täytetty leipä. Leivässä on usein täytteenä pikkelöityjä kasviksia ja lihaa tai kanaa. Tästä ohjeesta tulee maukasta possua reilu määrä leipien täytteeksi, joten siitä saa vielä ruoan toisellekin päivälle. Possu maistuu esim. tacojen tai tortilloiden täytteenä tai raikkaan salaatin kanssa.

Bánh mì eli vietnamilainen täytetty leipä
Bánh mì eli vietnamilainen täytetty leipä

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 maalaispatonkia

Porsaanulkofile

  • 800 g porsaan ulkofileetä
  • 1 tl suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 2 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
  • 1 rkl chilikastiketta, esim. shiracha
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 1 tl fenkolia
  • 2 kanelitankoa
  • 6 kokonaista neilikkaa
  • 4 tähtianista
  • 1 tl jauhettua anista
  • 1 rkl ruokokidesokeria

Paistamiseen

Pikkelöidyt juurekset

  • 150 g porkkanaa
  • 200 g retikkaa
  • 3 rkl riisiviinietikkaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl sokeria

Muut täytteet


Ohje

  1. Esikäsittele ja marinoi ensin porsaan ulkofilee: Halkaise ulkofilee kahdeksi tasapaksuiseksi levyksi. Leikkaa levyjen ylä- ja alapinnalle ristiviillot muutaman millin syvyyteen. Mausta fileelevyt suolalla ja pippurilla molemmin puolin. Mittaa vahvaan muovipussiin etikka, kastikkeet ja mausteet sokeria lukuunottamatta. Sekoita. Laita fileet pussiin, sulje pussi huolella. Hiero maustelientä tasaisesti lihapalojen pintaan. Anna marinoitua väh. 2 h.
  2. Kuori ja leikkaa porkkana ja retikka tulitikun kokoisiksi suikaleiksi. Mausta riisiviinietikalla, suolalla ja sokerilla. Anna maustua kulhossa lihan kypsentämisen ajan.
  3. Paista fileepalat pannulla rasvassa molemmin puolin, kunnes pinta on kauniin ruskea. Nosta lihat uunivuokaan. Ripottele pinnalle ruokokidesokeri. Kypsennä uunissa 200 asteessa vielä 10 min. Peitä liha foliolla ja anna vetäytyä 10 min.
  4. Kokoa patongit. Halkaise ja levitä tuorejuusto leikkuupinnoille (ylös ja alas). Viipaloi possu ohuelti. Viipaloi pesty ja halkaistu kurkku. Kerrosta liha, kurkku ja pikkelöidyt juurekset patongin väliin. Viimeistele tuoreella korianterilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 127 kcal
Proteiini 10,4 g
Hiilihydraatti 13,4 g
Rasva 3,3 g
Tyydyttynyt rasva 1,4 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 1,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
  • Valio Oivariini® juoksevaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search