Bánh mì eli vietnamilainen täytetty leipä

Bánh mì eli vietnamilainen täytetty leipä
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Bánh mì eli vietnamilainen täytetty leipä

Bánh mì eli vietnamilainen täytetty leipä

Báhn mì on vietnamilainen täytetty leipä. Leivässä on usein täytteenä pikkelöityjä kasviksia ja lihaa tai kanaa. Tästä ohjeesta tulee maukasta possua reilu määrä leipien täytteeksi, joten siitä saa vielä ruoan toisellekin päivälle. Possu maistuu esim. tacojen tai tortilloiden täytteenä tai raikkaan salaatin kanssa.

Valmistusaika

Työaika
45 min
marinointi
2 h
Yhteensä
2 h 45 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
11 arvostelu

Ainekset6 annosta

6 annosta
2
maalaispatonkia

Porsaanulkofile

n. 800 g
porsaan ulkofileetä
1 tl
suolaa
mustapippuria myllystä
2 rkl
riisiviinietikkaa
1 rkl
kalakastiketta
2 rkl
(vähäsuolaista) soijakastiketta
1 rkl
chilikastiketta , esim. shiracha
4
valkosipulin kynttä
1 tl
fenkolia
2
kanelitankoa
6
kokonaista neilikkaa
4
tähtianista
1 tl
anista
1 rkl
ruokokidesokeria

Paistamiseen

Pikkelöidyt juurekset

150 g
porkkanaa
200 g
retikkaa
3 rkl
riisiviinietikkaa
½ tl
suolaa
1 tl
sokeria

Muut täytteet

1 rasia (200 g)
½
kurkkua
1 ruukku
tuoretta korianteria

Ohje

  1. Esikäsittele ja marinoi ensin porsaan ulkofilee: Halkaise ulkofilee kahdeksi tasapaksuiseksi levyksi. Leikkaa levyjen ylä- ja alapinnalle ristiviillot muutaman millin syvyyteen. Mausta fileelevyt suolalla ja pippurilla molemmin puolin. Mittaa vahvaan muovipussiin etikka, kastikkeet ja mausteet sokeria lukuunottamatta. Sekoita. Laita fileet pussiin, sulje pussi huolella. Hiero maustelientä tasaisesti lihapalojen pintaan. Anna marinoitua väh. 2 h.
  2. Kuori ja leikkaa porkkana ja retikka tulitikun kokoisiksi suikaleiksi. Mausta riisiviinietikalla, suolalla ja sokerilla. Anna maustua kulhossa lihan kypsentämisen ajan.
  3. Paista fileepalat pannulla rasvassa molemmin puolin, kunnes pinta on kauniin ruskea. Nosta lihat uunivuokaan. Ripottele pinnalle ruokokidesokeri. Kypsennä uunissa 200 asteessa vielä 10 min. Peitä liha foliolla ja anna vetäytyä 10 min.
  4. Kokoa patongit. Halkaise ja levitä tuorejuusto leikkuupinnoille (ylös ja alas). Viipaloi possu ohuelti. Viipaloi pesty ja halkaistu kurkku. Kerrosta liha, kurkku ja pikkelöidyt juurekset patongin väliin. Viimeistele tuoreella korianterilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
142 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.