Poronkäristys ja ruskistettu pottuvoi

Poronkäristys ja ruskistettu pottuvoi
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Poronkäristys ja ruskistettu pottuvoi

Poronkäristys ja ruskistettu pottuvoi

Poronkäristys valmistuu hitaasti haudutellen. Pottuvoi on loistolisäke käristykselle. Ihanaa makua potuille antaa ruskistettu voi.

Valmistusaika

Työaika
20 min
Valmistusajat yhteensä
1 h
Yhteensä
1 h 20 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
55 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta

Poronkäristys

500 g
poronkäristyslihaa
1
sipuli
25 g
¾ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
1 tlk (3,3 dl)
tummaa olutta
1 dl
vettä

Ruskistettu pottuvoi

1 kg
puikulaperunaa
150 g
1 tl
suolaa
½ tl
muskottipähkinää jauhettuna

Lisäksi

puolukoita
suolakurkkua

Ohje

  1. Ota poronkäristysliha sulamaan. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Kuumenna voi pannulla tai padassa. Lisää sipulit ja kuullota hetki. Lisää joukkoon kohmeinen poronkäristysliha parissa erässä ja anna paistua välillä käännellen.
  3. Lisää mausteet, olut ja vesi. Anna kiehahtaa ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä tunti tai kunnes liha on mureaa. Lisää tarvittaessa nestettä.
  4. Valmista pottuvoi. Kuori ja kuutio perunat. Keitä vedessä n. 15 min. tai kunnes perunat ovat kypsiä. Kaada vesi pois. Jos haluat kosteaa muusia, jätä vähän keitinvettä kattilaan.
  5. Paloittele voi paistinpannulle. Sulata miedolla lämmöllä. Kun voi alkaa muuttua kinuskin väriseksi ja tuoksua pähkinäiseltä, kaada voisula perunoiden joukkoon ja mausta. Soseuta kevyesti perunasurvimella.
  6. Tarjoile poronkäristystä pottuvoin, puolukoiden ja suolakurkkujen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
131 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.