Japanilainen lihapata

Japanilainen lihapata
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Japanilainen lihapata

Japanilainen lihapata

Karee raisu eli japanilainen curry sisältää meille suomalaisille kovin tuttuja kasviksia - perunaa ja sipulia - yhdessä paistilihan kanssa. Japanilaisia täyteläisiä currymaustekuutioita voi ostaa etnisistä liikeistä, mutta tällä ohjeella pääset itse tehtynä hyvin identtiseen makuun. Kokeile ja ihastu - helposti.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
1 h 10 min
Yhteensä
1 h 40 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
44 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
1 kg
naudan ulko- tai sisäpaistia
2 dl
2 rkl
currya
1 rkl
garam masala -maustesekoitusta
1
lihaliemikuutio
1 rkl
hunajaa
800 g
perunaa
400 g
porkkanaa
1 tl
suolaa
200 g
sipulia
4 dl
vettä
2 rkl
vehnäjauhoja

Paistamiseen

Lisäksi

( (japanilaisittain)
keitettyä riisiä tai leipää )

Ohje

  1. Paloittele liha. Sekoita keskenään 3 rkl kermaa, curry, garam masala, murennettu liemikuutio ja hunaja. Hiero tahna lihan pintaan.
  2. Anna lihan maustua huoneenlämmössä 1 h.
  3. Kuori kasvikset, paloittele.
  4. Ruskista lihapalat voissa padassa muutamassa erässä. Jos pata on laakea, voit ruskistaa ne kerralla. Lisää kasvikset. Mausta suolalla.
  5. Sekoita vesi ja vehnäjauhot tasaiseksi seokseksi kulhossa, jossa marinoit lihat ja lisää pataan. Näin saat kaikki makuaineet ruokaan mukaan. Lisää loppu kerma.
  6. Nosta uuniin ja kuumenna ensin ilman kantta 225 asteessa 10 min, laita kansi päälle ja hauduta 1 h.
  7. Tarjoa sellaisenaan leivän tai (japanilaisittain) keitetyn riisin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
98 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.