Siirry sisältöön
Japanilainen lihapata

Japanilainen lihapata

Karee raisu eli japanilainen curry sisältää meille suomalaisille kovin tuttuja kasviksia - perunaa ja sipulia - yhdessä paistilihan kanssa. Japanilaisia täyteläisiä currymaustekuutioita voi ostaa etnisistä liikeistä, mutta tällä ohjeella pääset itse tehtynä hyvin identtiseen makuun. Kokeile ja ihastu - helposti.

Japanilainen lihapata

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 kg naudan ulko- tai sisäpaistia
  • 2 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 2 rkl currya
  • 1 rkl garam masala -maustesekoitusta
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 rkl hunajaa
  • 800 g perunaa
  • 400 g porkkanaa
  • 1 tl suolaa
  • 200 g sipulia
  • 4 dl vettä
  • 2 rkl vehnäjauhoja

Paistamiseen

  • 0 kg
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon

Lisäksi

  • 0 kg keitettyä riisiä japanilaisittain tai leipää

Ohje

  1. Paloittele liha. Sekoita keskenään 3 rkl kermaa, curry, garam masala, murennettu liemikuutio ja hunaja. Hiero tahna lihan pintaan.
  2. Anna lihan maustua huoneenlämmössä 1 h.
  3. Kuori kasvikset, paloittele.
  4. Ruskista lihapalat voissa padassa muutamassa erässä. Jos pata on laakea, voit ruskistaa ne kerralla. Lisää kasvikset. Mausta suolalla.
  5. Sekoita vesi ja vehnäjauhot tasaiseksi seokseksi kulhossa, jossa marinoit lihat ja lisää pataan. Näin saat kaikki makuaineet ruokaan mukaan. Lisää loppu kerma.
  6. Nosta uuniin ja kuumenna ensin ilman kantta 225 asteessa 10 min, laita kansi päälle ja hauduta 1 h.
  7. Tarjoa sellaisenaan leivän tai (japanilaisittain) keitetyn riisin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 90 kcal
Proteiini 8 g
Hiilihydraatti 6,1 g
Rasva 3,5 g
Tyydyttynyt rasva 1,8 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio Eila® voita
  • keitettyä riisiä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search