Siirry sisältöön
Valio 120

Teemu Laurellin tartar lipstikkatuorejuustolla

Klassinen tartar saa kesäistä makua raikkaasta fenkolista ja makeista kirsikoista. Makuelämyksen kruunaa aromaattinen lipstikkatuorejuusto.

Reseptiyhteistyö @teemulaurell
Teemu Laurellin tartar lipstikkatuorejuustolla
Teemu Laurellin tartar lipstikkatuorejuustolla

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • ½ pieni fenkoli
  • 80 g tuoreita kirsikoita
  • 0 kg lipstikkaa kourallinen
  • ½ dl rypsiöljyä
  • ½ rasia (á 200 g)
    Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
    Valio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
    Valio Viola® e200 g maustamaton tuorejuusto laktoositon
  • 400 g naudan sisäpaistia tai ulkofileetä kalvottomana
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • 2 tl kapriksia pieniä
  • 1 tl worcesterkastiketta
  • 0 kg tabascoa muutama tippa
  • 0 kg suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Halutessasi

  • 0 kg tuoretta ruohosipulia
  • 0 kg kevätsipulia

Ohje

  1. Aloita poistamalla fenkolista puinen osa ja leikkaa se ohueksi, mielellään mandoliinilla tai veitsellä leikaten.
  2. Halkaise kirsikat ja poista niistä kivet.
  3. Valmista lipstikkatuorejuusto hienontamalla tuore lipstikka. Laita hienonnettu lipstikka rypsiöljyn kanssa kulhoon ja sekoita mahdollisimman tasaiseksi sauvasekoittimella.
  4. Yhdistä tekemäsi llipstikkaöljy ja tuorejuusto keskenään.
  5. Hienonna liha veitsellä erittäin pieneksi. Voit helpottaa tätä leikkaamalla lihasta ensin ohutta laattaa, jonka jälkeen leikkaat laatasta pitkittäin suikaletta ja suikaleesta hienoa kuutiota.
  6. Hienonna kaprikset ja lisää hienonnetun lihan joukkoon.
  7. Mausta liha Dijon-sinapilla, worcesterkastikkeella, tabascolla, suolalla ja pippurilla. Sekoita ja tarkista maku.
  8. Voit leikata joukkoon halutessasi vielä ruohosipulia tai kevätsipulia.
  9. Laita lipstikkatuorejuustoa lautasen pohjalle, lisää päälle tartar kevyesti nostellen.
  10. Koristele fenkolilla ja kirsikoilla.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 174 kcal
Proteiini 13,8 g
Hiilihydraatti 2,1 g
Rasva 12 g
Tyydyttynyt rasva 3,2 g
Ravintokuitu 0,3 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • lipstikkaa
  • tabascoa
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • tuoretta ruohosipulia
  • kevätsipulia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search