Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Premium burger

Kesän paras hampurilainen syntyy naudanfileestä, joka nuijitaan hellävaroen nopeasti kypsyväksi pihviksi. Samalla grillin kuumuudessa paahtuvat pekonit ja sämpylät lämpiävät. Herkullisen kesämakumuiston voi valmistaa myöhemmin myös kotoisasti pannulla!

Premium burger
Premium burger

Ainesosat

burgeria

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4 isoa hampurilaissämpylää

Täytteet

  • 300 g
    naudan sisäfileetä
    Voit kokeilla myös:
    • n. 300 g naudan ulkofileetä
  • 1 prk (180 g)
    Valio Arki® crème fraîchea
    Valio Hyvä suomalainen Arki™ crème fraîche 12 % on ranskankerma kevyempään ja laktoosittomaan ruokavalioon. Raikas…
    Valio Hyvä suomalainen Arki® crème fraîche 12 % 180 g laktoositon
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1  (250 g) pihvitomaattia
  • 1 sipuli
  • 2 jalapenoa, säilyke
  • 8 salaatinlehtiä
  • 4-8 viipaletta amerikanpekonia
  • 0 kg suolaa ja pippuria myllystä
  • 4 rkl sinappista kurkkusalaattia eli sinappirelishiä

Ohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön n. 1 h ennen ruokailua. Leikkaa lihasta poikkisyin 4 viipaletta. Nuiji ne hellävaroen lihanuijalla ohuiksi pihveiksi ja muotoile ne hampurilaiseen sopiviksi.
  2. Mausta crème fraîche hiennonetulla/murskatulla valkosipulilla ja ripauksella suolaa. Anna kastikkeen maustua kylmässä.
  3. Leikkaa tomaatti, sipuli ja jalapenot viipaleiksi. Huuhtele ja kuivaa salaatinlehdet.
  4. Laita hampurilaissämpylät grilliin lämpenemään. Sämpylöiden lämmetessä, paahda pekonit kuumalla paistoparilalle rapsakoiksi. Lisää parilalle tarvittaessa rasvaa ja paista pihvit nopeasti molemmin puolin. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla.
  5. Kokoa ainekset hampurilaiseksi.

Valmistus paistinpannulla

  1. Paista ensin pekonit. Siirrä ne lautaselle, jätä irronnut rasva pannuun. Lisää pannulle pihvit ja paista molemmin puolin ja mausta. Lämmitä sämpylänpuolikkaat paahtimessa tai uunissa. Kokoa hampurilaisiksi. Jos teet vain yhden hampurilaisen, paista ensin pekonia, lisää hetken päästä pihvi ja anna samalla sämpylän puolikkaiden lämmetä pannulla. Kokoa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 142 kcal
Proteiini 7,5 g
Hiilihydraatti 13,3 g
Rasva 6,4 g
Tyydyttynyt rasva 2,6 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search