Premium burger

Premium burger
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Premium burger

Premium burger

Kesän paras hampurilainen syntyy naudanfileestä, joka nuijitaan hellävaroen nopeasti kypsyväksi pihviksi. Samalla grillin kuumuudessa paahtuvat pekonit ja sämpylät lämpiävät. Herkullisen kesämakumuiston voi valmistaa myöhemmin myös kotoisasti pannulla!

Valmistusaika

Työaika
20 min
temperointi
1 h
Yhteensä
1 h 20 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset4 burgeria

4 burgeria
4 isoa
hampurilaissämpylää

Täytteet

n. 300 g
naudan sisäfileetä

tai gnaudan ulkofileetä
1 prk (150 g)
2
valkosipulin kynttä
1 kpl (250 g)
pihvitomaattia
1
sipuli
2
jalapenoa , säilyke
8 kpl
salaatinlehtiä
4 - 8 viipaletta
amerikanpekonia
suolaa ja pippuria myllystä
4 rkl
sinappista kurkkusalaattia eli sinappirelishiä

Ohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön n. 1 h ennen ruokailua. Leikkaa lihasta poikkisyin 4 viipaletta. Nuiji ne hellävaroen lihanuijalla ohuiksi pihveiksi ja muotoile ne hampurilaiseen sopiviksi.
  2. Mausta crème fraîche hiennonetulla/murskatulla valkosipulilla ja ripauksella suolaa. Lisää tilkkanen vettä, maitoa tai maustamatonta jogurttia, niin saat siitä juoksevampaa. Anna kastikkeen maustua kylmässä.
  3. Leikkaa tomaatti, sipuli ja jalapenot viipaleiksi. Huuhtele ja kuivaa salaatinlehdet.
  4. Laita hampurilaissämpylät grilliin lämpenemään. Sämpylöiden lämmetessä, paahda pekonit kuumalla paistoparilalle rapsakoiksi. Lisää parilalle tarvittaessa rasvaa ja paista pihvit nopeasti molemmin puolin. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla.
  5. Kokoa ainekset hampurilaiseksi.
  6. Valmistus paistinpannulla

  7. Paista ensin pekonit. Siirrä ne lautaselle, jätä irronnut rasva pannuun. Lisää pannulle pihvit ja paista molemmin puolin ja mausta. Lämmitä sämpylänpuolikkaat paahtimessa tai uunissa. Kokoa hampurilaisiksi. Jos teet vain yhden hampurilaisen, paista ensin pekonia, lisää hetken päästä pihvi ja anna samalla sämpylän puolikkaiden lämmetä pannulla. Kokoa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
160 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
16 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›