Peltiburgeri

Peltiburgeri
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Peltiburgeri

Peltiburgeri

Olisiko mukava tehdä kotona hampurilaisia koko poppoolle niin, että kaikki saisivat syötävää yhtä aikaa ja kaiken lisäksi helposti? Sitten tämä uunissa valmistettava peltiburgeri on kokeilemisen arvoinen.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
17 min
Yhteensä
32 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
22 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
12 viipaletta
isoa paahtoleipää
¾ pkt (à 270 g)
600 g
naudanjauhelihaa, rasvaa 10 %
1 ½ rkl
korppujauhoja
½ dl (½ pussi / â 52 g)
sipulikeittoaineksia
1 tl
rouhittua mustapippuria
1
sipuli hienonnettuna
200 g
tomaattia kuutioituna
100 g
suolakurkkua viipaleina
n. ½ dl
ketsuppia

Ohje

  1. Levitä puolet leipäviipaleista vieri viereen leivinpaperin päälle uunipellille. Päällystä puolella juustoviipaleiden määrästä. Voitele jäljelle jääneet leivät Oivariini rasvalla.
  2. Sekoita jauheliha, korppujauho, sipulikeittoainekset ja pippuri tasaiseksi massaksi.
  3. Taputtele jauhelihamassa leipien päälle tasapaksuksi levyksi. Jauhelihamassa saa mennä hieman leipäreunojen yli, sillä jauheliha kutistuu paistuessaan.
  4. Kypsennä uunin yläosassa 200 asteessa 12 min.
  5. Levitä jauhelihalevylle tomaatti, sipuli ja suolakurkkuviipaleet. Purista päälle ketsuppia ja päällystä lopuilla juustoviipaleilla.
  6. Paina voidellut leivät tiiviisti täytteeseen niin, että voideltu puoli on ylöspäin. Laita pelti takaisin uuniin vielä n. 5 min ajaksi.
  7. Leikkaa peltiburgeri lastalla annoksiksi ja tarjoa hampurilaisen tapaan.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
191 kcal
Proteiini
13 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.