Tumma lihaliemi

Tumma lihaliemi
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Tumma lihaliemi

Tumma lihaliemi

Lihaliemen valmistaminen itse vaatii hiukan aikaa, mutta on helppoa. Lopputuloksena saat aromikkaan liemen, jota voi käyttää monipuolisesti erilaisten keittojen ja kastikkeiden pohjana tai risottojen, laatikkoruokien ja patojen nesteenä.

Valmistusaika

Työaika
30 min
Valmistusajat yhteensä
4 h
Yhteensä
4 h 30 min

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset2 litraa

2 litraa
½ (400 g)
juuriselleriä
3 (300 g)
porkkanaa
1 (300 g)
palsternakka
1 (400 g)
purjo
4 (300 g)
sipulia
n. 2 kg
härän häntiä
n. 1 kg
naudan ydinluuta
vettä
20
mustapippuria
20
valkopippuria
10
maustepippuria
8
laakerinlehteä
5 vartta
rosmariinia
10 vartta
timjamia

Ohje

  1. Puhdista juurekset mullasta ja roskista. Mikäli kuoret ovat siistit, niitä ei tarvitse poistaa. Leikkaa juurekset viipaleiksi pitkittäin, jotta niihin tulee mahdollisimman paljon paahtopinta-alaa.
  2. Paahda juurekset sekä ydinluut ja härän hännät uunissa 250 - 275 asteessa n. 30 min. Pinnat saavat tummua reilusti. Voit myös hiillostaa juuresten pinnat kuivalla parilatasolla.
  3. Laita paahdetut juurekset ja luut isoon (väh. 5 l, mieluiten 10 l) kattilaan. Kaada päälle myös uunivuokaan irronnut liemi. Lisää vettä kattilan vetoisuuden mukaan n. 3 cm reunan alapuolelle.
  4. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kuori pinnalle muodostuva vaahto reikäkauhalla. Kun liemi on kirkas, lisää pippurit ja yrtit.
  5. Anna liemen kiehua hiljalleen 3 - 4 h. Siivilöi ja keitä halutessasi kasaan vielä 1 - 2 h. Jäähdytä.
  6. Liemi säilyy jääkaapissa n. 3 vrk. Voit myös pakastaa sen.
Vinkki

Vinkki

* Käytä lihalientä keittojen ja kastikkeiden pohjana ja laatikkoruokien tai risottojen nesteenä.* Lihaliemi kannattaa jättää suolattomaksi, jolloin ruokien suolapitoisuutta on helpompi säädellä ruoanvalmistuksen yhteydessä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
0 kcal
Proteiini
0 g
Hiilihydraatit
0 g
Rasva
0 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›