Tumma lihaliemi

Tumma lihaliemi

4 h 30 min
keskitaso
0 kcal / 100g
0
0

Lihaliemen valmistaminen itse vaatii hiukan aikaa, mutta on helppoa. Lopputuloksena saat aromikkaan liemen, jota voi käyttää monipuolisesti erilaisten keittojen ja kastikkeiden pohjana tai risottojen, laatikkoruokien ja patojen nesteenä.

Ainekset

2 litraa
½ (400 g)
juuriselleriä
3 (300 g)
porkkanaa
1 (300 g)
palsternakka
1 (400 g)
purjo
4 (300 g)
sipulia
n. 2 kg
härän häntiä
n. 1 kg
naudan ydinluuta
vettä
20
mustapippuria
20
valkopippuria
10
maustepippuria
8
laakerinlehteä
5 vartta
rosmariinia
10 vartta
timjamia

Ohje

  1. Puhdista juurekset mullasta ja roskista. Mikäli kuoret ovat siistit, niitä ei tarvitse poistaa. Leikkaa juurekset viipaleiksi pitkittäin, jotta niihin tulee mahdollisimman paljon paahtopinta-alaa.
  2. Paahda juurekset sekä ydinluut ja härän hännät uunissa 250 - 275 asteessa n. 30 min. Pinnat saavat tummua reilusti. Voit myös hiillostaa juuresten pinnat kuivalla parilatasolla.
  3. Laita paahdetut juurekset ja luut isoon (väh. 5 l, mieluiten 10 l) kattilaan. Kaada päälle myös uunivuokaan irronnut liemi. Lisää vettä kattilan vetoisuuden mukaan n. 3 cm reunan alapuolelle.
  4. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kuori pinnalle muodostuva vaahto reikäkauhalla. Kun liemi on kirkas, lisää pippurit ja yrtit.
  5. Anna liemen kiehua hiljalleen 3 - 4 h. Siivilöi ja keitä halutessasi kasaan vielä 1 - 2 h. Jäähdytä.
  6. Liemi säilyy jääkaapissa n. 3 vrk. Voit myös pakastaa sen.

Vinkki

* Käytä lihalientä keittojen ja kastikkeiden pohjana ja laatikkoruokien tai risottojen nesteenä.* Lihaliemi kannattaa jättää suolattomaksi, jolloin ruokien suolapitoisuutta on helpompi säädellä ruoanvalmistuksen yhteydessä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
0 kcal
Proteiini
0 g
Hiilihydraatit
0 g
Rasva
0 g
Suola
0,0 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
0 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)