Burritokulho

Burritokulho
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Burritokulho

Burritokulho

Tex mex -ruoka on ollut pitkään suomalaisten herkutteluruokaa, eikä loppua tälle ruokatrendille näy. Parhaimmillaan tex mex -ruoka onkin sopivan mausteisen herkullista suomalaisten makutottumuksiin. Burriton voi mainiosti valmistaa myös kulhoon ilman tortillalettua, jolloin riisi toimii burriton pohjana.

Valmistusaika

Työaika
45 min
Yhteensä
45 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
77 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 rkl
400 g
naudan paistisuikaleita
1 tl
savupaprikajauhetta
2
valkosipulin kynttä
1
punainen chilipalko
pala ( 1 - 2 cm)
tuoretta inkivääriä
n. 3 dl
lihalientä

Tomaattisalsa

3
tomaattia
2 vartta
kevätsipulia
½ dl
tuoretta korianteria
1 rkl
limemehua

Lisäksi

2 ½ dl
pitkäjyväistä riisiä
1 iso
avokado
½ pussia (à 150 g)
1 prk (180 g)

Maustamiseen

suolaa
mustapippuria

Ohje

  1. Kuumenna Oivariini paistinpannussa tai kasarissa. Ruskista paistisuikaleet. Mausta suolalla (½ tl), pippurilla ja savupaprikajauheella. Lisää hienonnetut valkosipulin kynnet, chili ja inkivääri. Anna kuullottua hetki. Lisää lihaliemi. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla n. 30 min tai kunnes suikaleet ovat mureita.
  2. Valmista salsa: Leikkaa tomaatit neljään lohkoon ja poista siemenosat. Kuutioi. Hienonna sipuli ja korianteri. Sekoita ja mausta limemehulla sekä ripauksella suolaa.
  3. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Murskaa avokadon hedelmäliha haarukalla rouheasti.
  4. Kokoa annoksiin riisiä, lihaa, salsaa, avokadoa, juustoraastetta ja crème fraîchea. Nauti heti.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
138 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.