Burritokulho

Burritokulho

45 min
keskitaso
132 kcal / 100g
2
0

Tex mex -ruoka on ollut pitkään suomalaisten herkutteluruokaa, eikä loppua tälle ruokatrendille näy. Parhaimmillaan tex mex -ruoka onkin sopivan mausteisen herkullista suomalaisten makutottumuksiin. Burriton voi mainiosti valmistaa myös kulhoon ilman tortillalettua, jolloin riisi toimii burriton pohjana.

Ainekset

4 annosta
1 rkl
400 g
naudan paistisuikaleita
1 tl
savupaprikajauhetta
2
valkosipulin kynttä
1
punainen chilipalko
pala ( 1 - 2 cm)
tuoretta inkivääriä
n. 3 dl
lihalientä

Tomaattisalsa

3
tomaattia
2 vartta
kevätsipulia
½ dl
tuoretta korianteria
1 rkl
limemehua

Lisäksi

2 ½ dl
pitkäjyväistä riisiä
1 iso
avokado
½ pussia (à 150 g)
1 prk (200 g)

Maustamiseen

suolaa
mustapippuria

Ohje

  1. Katso ensin lyhyt video burritokulhon valmistumisesta:
  2. Kuumenna Oivariini paistinpannussa tai kasarissa. Ruskista paistisuikaleet. Mausta suolalla (½ tl), pippurilla ja savupaprikajauheella. Lisää hienonnetut valkosipulin kynnet, chili ja inkivääri. Anna kuullottua hetki. Lisää lihaliemi. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla n. 30 min tai kunnes suikaleet ovat mureita.
  3. Valmista salsa: Leikkaa tomaatit neljään lohkoon ja poista siemenosat. Kuutioi. Hienonna sipuli ja korianteri. Sekoita ja mausta limemehulla sekä ripauksella suolaa.
  4. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Murskaa avokadon hedelmäliha haarukalla rouheasti.
  5. Kokoa annoksiin riisiä, lihaa, salsaa, avokadoa, juustoraastetta ja jogurttikastiketta. Nauti heti.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
132 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
5 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
54 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)