Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Osso buco pata

Tämä Italian Milanosta kotoisin oleva pata kulkee nimellä osso buco tai osso bucco. Se muhii useita tunteja, mutta palkitsee odottajan. Pata paranee toisella lämmityskerralla, joten siksi sitä kannattaa tehdä kerralla isompi määrä.

Osso buco pata
Osso buco pata

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1½-1,8 kg
    vasikan potkaa
  • Voit kokeilla myös:
  • 1½-1,8 kg naudan potkaa
  • 50 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • Voit kokeilla myös:
  • Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon ½ dl Valio Oivariini® juoksevaa
  • 1½ tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 350 g sipulia
  • 300 g tomaattia
  • 300 g porkkanaa
  • 2-3  (125 g) varsisellerin vartta
  • 5 dl tomaattimehua
  • 3 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 liha-juuresliemikuutio
  • 1 tl rosmariinia
  • 1 tl oreganoa
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® valkosipuli tuorejuustoa
    Valio Viola® valkosipuli on aromikas vaihtoehto leivän päälle ja se sopii hyvin myös keittoihin ja…
    Valio Viola® e200 g valkosipuli tuorejuusto laktoositon

Ohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön n. 1 h ennen valmistamista.
  2. Ruskista potkaviipaleet voissa useammassa erässä isolla paistinpannulla, älä huuhtele pannua. Mausta lihat molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Nosta pataan.
  3. Lohko sipulit ja tomaatit. Paloittele porkkanat kuutioiksi ja viipaloi sellerit. Lisää pataan.
  4. Kaada tomaattimehu ja valkoviini paistinpannulle. Kuumenna kiehuvaksi, murenna joukkoon liemikuutio ja mausteet. Kaada kuuma liemi lihojen ja kasvisten päälle. Painele raaka-aineita niin, että ne peittyvät liemen alle.
  5. Kypsennä pataa kannen alla 175 asteisessa uunissa 3 - 4 h. Ruoka valmistuu myös liedellä miedolla lämmöllä poreillen. Liha on valmista, kun se irtoaa jo osin luista.
  6. Lisää lopuksi joukkoon tuorejuusto ja sekoita kunnes se on sulanut tasaisesti. Tarkista suola.
  7. Osso bucco tarjoillaan perinteisesti risoton kanssa, mutta sen kanssa maistuvat myös keitetyt perunat, riisi tai tuore maalaisleipä.

LIHAVINKKI

  1. Jos sinulla ei ole saatavilla osso buccoon perinteisesti käytettävää vasikan potkaa, käytä jotakin muuta luullista naudanlihaa. Maukas pataruoka syntyy silti.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 100 kcal
Proteiini 9,6 g
Hiilihydraatti 2,1 g
Rasva 5,2 g
Tyydyttynyt rasva 2,5 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search