Osso buco pata

Osso buco pata
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Osso buco pata

Osso buco pata

Tämä Italian Milanosta kotoisin oleva pata kulkee nimellä osso buco tai osso bucco. Se muhii useita tunteja, mutta palkitsee odottajan. Pata paranee toisella lämmityskerralla, joten siksi sitä kannattaa tehdä kerralla isompi määrä.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
3 h
Yhteensä
3 h 30 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
66 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
1,5 - 1,8 kg
vasikan potkaa

tai kgnaudan potkaa
50 g
Valio Eila® voita

tai 0.5 dlValio Oivariini® juoksevaa
1 ½ tl
suolaa
1 tl
rouhittua mustapippuria
350 g
sipulia
300 g
tomaattia
300 g
porkkanaa
2 - 3 (125 g)
varsisellerin vartta
5 dl
tomaattimehua
3 dl
kuivaa valkoviiniä
1
liha-juuresliemikuutio
1 tl
rosmariinia
1 tl
oreganoa
1 rasia (200 g)

Ohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön n. 1 h ennen valmistamista.
  2. Ruskista potkaviipaleet voissa useammassa erässä isolla paistinpannulla, älä huuhtele pannua. Mausta lihat molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Nosta pataan.
  3. Lohko sipulit ja tomaatit. Paloittele porkkanat kuutioiksi ja viipaloi sellerit. Lisää pataan.
  4. Kaada tomaattimehu ja valkoviini paistinpannulle. Kuumenna kiehuvaksi, murenna joukkoon liemikuutio ja mausteet. Kaada kuuma liemi lihojen ja kasvisten päälle. Painele raaka-aineita niin, että ne peittyvät liemen alle.
  5. Kypsennä pataa kannen alla 175 asteisessa uunissa 3 - 4 h. Ruoka valmistuu myös liedellä miedolla lämmöllä poreillen. Liha on valmista, kun se irtoaa jo osin luista.
  6. Lisää lopuksi joukkoon tuorejuusto ja sekoita kunnes se on sulanut tasaisesti. Tarkista suola.
  7. Osso bucco tarjoillaan perinteisesti risoton kanssa, mutta sen kanssa maistuvat myös keitetyt perunat, riisi tai tuore maalaisleipä.
Vinkki

Vinkki

Jos sinulla ei ole saatavilla osso buccoon perinteisesti käytettävää vasikan potkaa, käytä jotakin muuta luullista naudanlihaa. Maukas pataruoka syntyy silti.
Lisukkeeksi
Juustoinen risotto
35 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
106 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.