
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
3 h
Yhteensä
3 h 30 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva kokkaaja
- Uuni175°C
Arvostele
3.67
tähteä viidestä
3 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
1½-1,8 kg
vasikan potkaa
- 1½-1,8 kg naudan potkaa
Voit kokeilla myös -
50 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
-
½ dl Valio Oivariini® juoksevaa
Voit kokeilla myös -
- 1½ tl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 350 g sipulia
- 300 g tomaattia
- 300 g porkkanaa
- 2-3 (125 g) varsisellerin vartta
- 5 dl tomaattimehua
- 3 dl kuivaa valkoviiniä
- 1 liha-juuresliemikuutio
- 1 tl rosmariinia
- 1 tl oreganoa
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® valkosipuli tuorejuustoaValio Viola® valkosipuli on aromikas vaihtoehto leivän päälle ja se sopii hyvin myös keittoihin ja…
Jaa resepti
Ohje
- Ota liha huoneenlämpöön n. 1 h ennen valmistamista.
- Ruskista potkaviipaleet voissa useammassa erässä isolla paistinpannulla, älä huuhtele pannua. Mausta lihat molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Nosta pataan.
- Lohko sipulit ja tomaatit. Paloittele porkkanat kuutioiksi ja viipaloi sellerit. Lisää pataan.
- Kaada tomaattimehu ja valkoviini paistinpannulle. Kuumenna kiehuvaksi, murenna joukkoon liemikuutio ja mausteet. Kaada kuuma liemi lihojen ja kasvisten päälle. Painele raaka-aineita niin, että ne peittyvät liemen alle.
- Kypsennä pataa kannen alla 175 asteisessa uunissa 3 - 4 h. Ruoka valmistuu myös liedellä miedolla lämmöllä poreillen. Liha on valmista, kun se irtoaa jo osin luista.
- Lisää lopuksi joukkoon tuorejuusto ja sekoita kunnes se on sulanut tasaisesti. Tarkista suola.
- Osso bucco tarjoillaan perinteisesti risoton kanssa, mutta sen kanssa maistuvat myös keitetyt perunat, riisi tai tuore maalaisleipä.
LIHAVINKKI
- Jos sinulla ei ole saatavilla osso buccoon perinteisesti käytettävää vasikan potkaa, käytä jotakin muuta luullista naudanlihaa. Maukas pataruoka syntyy silti.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
100 kcal
Proteiini
9,6 g
Hiilihydraatti
2,1 g
Rasva
5,2 g
Tyydyttynyt rasva
2,5 g
Ravintokuitu
0,8 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa