Siirry sisältöön
Rapukeitto itse tehdystä liemestä

Rapukeitto itse tehdystä liemestä

Ranskalaisesta keittiöstä vivahteensa saanut keitto sopii hyvin niin alku-kuin pääruoaksikin.

Rapukeitto itse tehdystä liemestä

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 kg keitettyjä rapuja, tuore tai pakaste

Liemi

  • 1  (150 g) iso sipuli
  • 1  (100 g) porkkana
  • 1  (300 g) palsternakka
  • 1 pala (150 g) juuriselleriä
  • 1 fenkoli
  • 50 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 sitruuna
  • 1 pullo (0,75 l) kuivaa valkoviiniä
  • 6 kokonaista mustapippuria
  • 6 kokonaista valkopippuria
  • 10 kokonaista maustepippuria

Keittoon

  • 1 prk (3,3 dl)
    Valio Keittiön kuohukermaa laktoositon
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 3,3 dl laktoositon
  • ¼ tl sahramia
  • 1 rkl sormisuolaa
  • 1 rkl konjakkia
  • 50 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 1 dl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna

Ohje

  1. Kuori ravut, jätä pyrstö- ja saksilihat erikseen.
  2. Kuori ja kuutioi juurekset.
  3. Kuumenna kattila ja lisää voi sekä tomaattipyree.
  4. Lisää juurekset ja puoliksi halkaistu sitruuna. Kuullota, kunnes kasvikset saavat hieman väriä.
  5. Lisää ravun kuoret, valkoviini ja mausteet. Hauduta n. 20 min.
  6. Siivilöi liemi ja kuumenna se uudestaan.
  7. Lisää joukkoon kerma, mausteet ja konjakki.
  8. Kuumenna ja lisää rapujen lihat.
  9. Viimeistele keitto voilla ja hienonnetulla ruohosipulilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 114 kcal
Proteiini 6,7 g
Hiilihydraatti 2 g
Rasva 6,8 g
Tyydyttynyt rasva 3,9 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search