Rapukeitto itse tehdystä liemestä

Rapukeitto itse tehdystä liemestä

Ranskalaisesta keittiöstä vivahteensa saanut keitto sopii hyvin niin alku-kuin pääruoaksikin.

1 h
keskitaso
120 kcal / 100g
0

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 kg
keitettyjä rapuja , tuore tai pakaste

Liemi

1 (150 g)
iso sipuli
1 (100 g)
porkkana
1 (300 g)
palsternakka
1 pala (150 g)
juuriselleriä
1
fenkoli
50 g
1 rkl
tomaattipyreetä
1
sitruuna
1 pullo (0,75 l)
kuivaa valkoviiniä
6
kokonaista mustapippuria
6
kokonaista valkopippuria
10
kokonaista maustepippuria

Keittoon

1 prk (3,3 dl )
¼ tl
sahramia
1 rkl
sormisuolaa
1 rkl
konjakkia
50 g
1 dl
tuoretta ruohosipulia hienonnettuna

Ohje

  1. Kuori ravut, jätä pyrstö- ja saksilihat erikseen.
  2. Kuori ja kuutioi juurekset.
  3. Kuumenna kattila ja lisää voi sekä tomaattipyree.
  4. Lisää juurekset ja puoliksi halkaistu sitruuna. Kuullota, kunnes kasvikset saavat hieman väriä.
  5. Lisää ravun kuoret, valkoviini ja mausteet. Hauduta n. 20 min.
  6. Siivilöi liemi ja kuumenna se uudestaan.
  7. Lisää joukkoon kerma, mausteet ja konjakki.
  8. Kuumenna ja lisää rapujen lihat.
  9. Viimeistele keitto voilla ja hienonnetulla ruohosipulilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
120 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›