Punaviinikastike

Punaviinikastike

Yksinkertainen punaviinikastike on laadukkaan lihan paras ystävä. Parhaan kastikkeen saat keittämällä sitä hiljalleen kasaan, jolloin maut tiivistyvät, eikä kastiketta tarvitse suurustaa erikseen.

1 h
keskitaso
69 kcal / 100g
3
5

Ainekset2 dl

2 dl
1 pieni
porkkana
pala (50 g)
palsternakkaa
pala (50 g)
juuriselleriä
2
salottisipulia
3
valkosipulin kynttä
1 rkl
ripaus
suolaa
1 tl
vaaleaa balsamiviinietikkaa
5 dl
punaviiniä
2 vartta
rosmariinia
5 dl
lihalientä

Viimeistelyyn

2 rkl

Ohje

  1. Pese porkkana, palsternakka ja juuriselleri hyvin. Paloittele kasvikset rouheasti. Paina veitsellä kuorellisten valkosipulin kynsien rakenne rikki. Kuullota juureksia ja sipuleita muutama min kattilassa voissa.
  2. Ripottele kasvisten päälle suola. Lisää balsamiviinietikka ja anna höyrystyä. Lisää punaviini ja rosmariinin oksat. Anna kiehua hiljalleen, kunnes neste on haihtunut puoleen.
  3. Siivilöi. Lisää lihaliemi. Anna kiehua hiljalleen, kunnes kastiketta on jäljellä n. 2 dl.
  4. Lisää valmiiseen kastikkeeseen voita, jotta saat siihen kauniin kiillon.
  5. Tarjoa pihvilihan kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
69 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
3 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
15 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)