Rahkajäätelö

Rahkajäätelö

3 h 20 min
keskitaso
110 kcal / 100g
1
0

Rahkan raikkaus ja sen tuoma hyvä nyt mukaan jäätelöön. Pehmeänmakuinen rahka tuo virkistävän maun jäätelöön, jonka täydentää pakastemustaherukoista nopeasti mikrossa syntyvä hilloke. Rahkajäätelö maistuu myös sellaisenaan.

Ainekset

8 annosta

Rahkajäätelö

1 l
vaniljajäätelöä
2 prk (á 200 g)
ripaus
kardemummaa

Mustaherukkaraita

1 pussi (200 g)
kotimaisia pakastemustaherukoita
1 rkl
perunajauhoja
½ dl
sokeria
2 rkl
kylmää vettä

Ohje

  1. Katso ensin hauska video rahkajäätelön valmistamisesta:
  2. Jos valmistat rahkajäätelön mustaherukan kera, valmista ensin hilloke. Jos taas teet pelkän rahkajäätelön, makeuta jäätelömassaa hieman sokerilla.
  3. Yhdistä huoneenlämmössä hetken pehmennyt paloiteltu jäätelö ja rahka kulhossa. Mausta halutessasi ripauksella kardemummaa. Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi, se onnistuu kätevästi esim. sähkövatkaimella.
  4. Sekoita mustaherukkahilloke raidoiksi joukkoon lusikalla pyöräyttämällä.
  5. Nosta kulho pakastimeen ja anna jäätelön kovettua 2 - 4 h.
  6. Tarjoa raikkaana jälkiruokana.
  7. Mustaherukkahilloke

  8. Sekoita jäiset marjat, sokeri ja perunajauho kulhossa. Kuumenna mikrossa kuvulla peitettynä yht. n. 3 min (mikron tehosta riippuen) välillä sekoittaen. Hillokkeen tulee kiehahtaa (muutama kupla riittää). Notkista hilloke kylmällä vedellä. Anna jäähtyä.

Vinkki

Voit käyttää jäätelössä myös valmiita marjahilloja.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
110 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
3 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
74 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)