Jäätelötikut

Jäätelötikut

4 h 10 min
helppo
65 kcal / 100g
1
0

Maustetusta kefiiristä ja marjoista valmistetut jäätelötikut voi nauttia hyvällä omalla tunnolla - vaikka pienenä välipalana! Suklaakuorrutuksella ne toki muuntuvat jo tuhdimmiksi makupaloiksi.

Ainekset

6 tikkujäätelöä
3 dl
2 - 3 rkl
glukoosisiirappia
tuoreita marjoja , kotimaisia

Ohje

  1. Ripota jäätelömuotteihin halutessasi muutamia marjoja tai marjan paloja, kuten mustikkaa, vadelmaa tai mansikkaa.
  2. Kaada päälle kefiiri sellaisenaan tai glukoosisiirapilla makeutettuna. Aseta tikkuosa kiinni ja jäädytä pakastimessa.
  3. Kuorrutetut jäätelötikut

  4. Mansikka- ja kookoskuorrutus: Ota jäätelö pois muotista. Anna jäätelön hieman "hikoilla". Kasta se murennettuihin kuivattuihin mansikoihin tai kookoshiutaleisiin. Nosta hetkeksi takaisin pakastimeen ennen tarjoilua.
  5. Suklaakuorrutus: Kuumenna 2 rkl Valio kevyt kermaa tai Valio kuohukermaa kattilassa. Sulata joukkoon 50 g paloiteltua taloussuklaata - älä keitä. Kuorruta jäätelöt hieman jäähtyneellä suklaasulalla ja ripota päälle esim. rouhittua mantelia, kookosta tai murskattuja kuivattuja mansikoita. Jäätelön pinta on liukas, joten voit myös valuttaa suklaata vain toispuoleisesti jäätelön päälle. Nosta hetkeksi takaisin pakastimeen esim. leivinpaperipalan päälle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
65 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
2 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
100 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)