Siirry sisältöön
Kanelikaramellisoitu mannapuuro

Kanelikaramellisoitu mannapuuro

Paksu mannapuuro muuntuu lohkeavaksi jälkiruoaksi, jossa jokainen nautittu lusikallinen saa täydennyksen karamellisoituneen kanelisokerin maustamasta voisilmästä. Valio Kiehu® maitojuomalla tehdyssä herkkupuurossa on mukana myös maukkaita sattumia: pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä ja karpaloita, sekä manteleita.

Kanelikaramellisoitu mannapuuro

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 l
    Valio Kiehu® maitojuomaa
    Valio Kiehu® maitojuoma on helppo keittää mutta vaikea polttaa pohjaan. Se sopiikin aivan erityisen hyvin…
    Valio Kiehu® maitojuoma 1 l
  • 2 dl mannasuurimoita
  • ½ tl suolaa
  • ½ dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • ½ dl (30 g) pähkinöitä rouhittuna
  • ½ dl kuorittuja manteleita rouhittuna
  • n. 1 dl (70 g) kuivattuja karpaloita

Pinta

  • 25 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 0 kg kardemummaa ripaus
  • 1½ rkl ruokokidesokeria

Ohje

  1. Ohje on tehty käyttämällä Valio Kiehu® maitojuomaa, joka ei pala helposti pohjaan. Siksi ruoanlaitto on sillä vaivattomampaa.
  2. Kuumenna maitojuoma kiehuvaksi mieluiten teräskattilassa. Vatkaa joukkoon mannasuurimot. Kypsennä paksuksi puuroksi kannen alla hiljakseen kiehuen, n. 9 min. Sekoita muutama kerta kypsennyksen aikana, mausta suolalla sekoituksen yhteydessä.
  3. Lisää joukkoon puuron loput raaka-aineet, sekoita. Kaada puuro uunivuokaan tai uuninkestäviin annosvuokiin. Tasoita pinta.
  4. Painele puuroon voinokareet. Ripottele pinnalle ensin kaneli (ja kardemumma), sitten sokeri.
  5. Paahda pinta uunin yläosassa grillivastuksen alla muutama min. Tarjoa jälkiruokana.

Vinkki

Puuron kuuluu olla paksua. Lämmin voisula pehmittää annoksia ja toimii pinnan mausteisiin sekoittuneena aromikkaan kastikkeena. Voit tarjoilla puuron jäähtyneenä sellaisenaan tai maidon /vaniljakastikkeen kera. Jäähtyneenä tarjottuna, jälkiruoka lähes kakkumaista.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 128 kcal
Proteiini 4 g
Hiilihydraatti 14,9 g
Rasva 5,6 g
Tyydyttynyt rasva 2,2 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kardemummaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search