Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Teemu Laurellin sokerisuolattua siikaa

Sokerisuolattu siika saa seuraa herkullisesta piimäkastikkeesta. Moderni ja raikas annos viimeistellään kauniin vihreällä tilliöljyllä.

Reseptiyhteistyö @teemulaurell
Teemu Laurellin sokerisuolattua siikaa
Teemu Laurellin sokerisuolattua siikaa

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 400 g siikafileetä
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl suolaa

Marinoitu kurkku

  • ½ kurkku
  • ½ dl väkiviinaetikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1½ dl vettä

Piimäkastike

  • 2 dl
    Valio AB® piimää
    Valio AB® piimä on Valion piimistä samettisin ja täyteläisin, todellinen herkuttelupiimä! Se valmistetaan raikkaasta suomalaisesta…
    Valio AB® piimä 1 l (Asidofilus-Bifidus)
  • 1 dl
    Valio Keittiön crème fraîchea
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön crème fraîche 150 g laktoositon, luomu
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • ½ sitruunan mehu
  • 0 kg suolaa ja pippuria myllystä

Tilliöljy

  • 2 ruukku tilliä
  • 1½ dl rypsiöljyä

Lisäksi

  • 40 g siian mätiä
  • 0 kg tilliä koristeluun

Ohje

  1. Sekoita suola ja sokeri keskenään. Puhdista siikafileet: Poista suomut, ruodot ja vatsarasvat. Peitä fileet suola-sokeriseoksella ja anna suolautua kylmässä noin 1,5 tuntia.
  2. Valmista marinoidut kurkut. Leikkaa kurkusta ohuita viipaleita. Kiehauta etikka, sokeri ja vesi, kunnes sokeri liukenee. Anna jäähtyä hieman. kaada pikkeliliemi kurkkuviipaleiden päälle ja anna marinoitua noin 30 minuuttia. Siivilöi.
  3. Valmista seuraavaksi tilliöljy. Leikkaa tilli ruukun tyvestä ja hienonna kevyesti. Laita tilli ja öljy korkeaan kulhoon ja aja sileäksi sauvasekoittimella. Siivilöi öljy tiheän siivilän tai harsokankaan läpi ja anna valua rauhassa.
  4. Valmista piimäkastike. Sekoita piimä, crème fraîche ja sinappi kulhossa. Mausta sitruunanmehulla, suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku. Lisää lopuksi muutama ruokalusikallinen tilliöljyä ja sekoita kevyesti, jotta kastikkeeseen muodostuu kauniit pilkulliset värit.
  5. Kokoa lopuksi annokset. Huuhtaise fileet kylmällä juoksevalla vedellä ja siivuta ohuiksi viipaleiksi. Asettele siivut lautaselle. Lisää marinoitua kurkkua, siianmätiä ja piimäkastiketta. Koristele tillillä.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 167 kcal
Proteiini 6,5 g
Hiilihydraatti 12 g
Rasva 10,1 g
Tyydyttynyt rasva 0,9 g
Ravintokuitu 0,2 g
Suola 7,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa ja pippuria myllystä
  • tilliä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search