Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Teemu Laurellin carpaccio

Carpaccio on klassinen italialainen alkuruoka naudanlihasta, joka leikataan ohuen ohuiksi siivuiksi. Annos saa raikkautta rucolasta, joka pyöräytetään sitruunaisen jogurttikastikkeen kanssa. Koko komeus viimeistellään cheddarjuustolla.

Reseptiyhteistyö @teemulaurell
Teemu Laurellin carpaccio
Teemu Laurellin carpaccio

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 400 g naudan ulkofileetä

Sitruuna-jogurttikastike

  • ½ sitruuna
  • 1 dl
    Valio Keittiön turkkilaista jogurttia
    Paksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
    Valio Keittiön turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
  • ½ dl majoneesia
  • 2 tl Dijon-sinappia
  • 0 kg suolaa ja pippuria myllystä

Lisäksi

  • 0 kg extra virgin oliiviöljyä
  • 0 kg sormisuolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 100 g rucolaa
  • 1 prk (50 g) kapriksia
  • 0 kg
    Valio Salaneuvos® Cheddar e350 g
    Ensiluokkainen Valio Salaneuvos® Cheddar on maukas, hedelmäinen ja rakenteeltaan hieman mureneva juusto, joka tuo makunautinnon…
    Valio Salaneuvos® Cheddar 350 g

Ohje

  1. Poista lihasta mahdolliset kalvot. Kääri liha kelmuun ja laita pakastimeen noin tunniksi, jotta se hieman kohmettuu – näin siitä on helpompi leikata ohuita siivuja.
  2. Kun liha on kohmettunut, poista kelmu ja leikkaa niin ohuita siivuja kuin mahdollista, mutta niin, että liha pysyy koossa. Voit myös laittaa lihan päälle kelmun ja taputella sitä ohuemmaksi esimerkiksi lihanuijalla, jotta se on mukavampi syödä. Toista tämä kaikille lihasiivuille ja laita ne sivuun.
  3. Valmista sitruuna-jogurttikastike. Pese sitruuna huolellisesti kuumalla vedellä ja kuivaa se. Raasta kuori raastimen hienoimmalla osalla. Purista sitruunasta mehu tämän jälkeen. Sekoita jogurtti, majoneesi ja Dijon-sinappi kulhossa. Lisää sitruunan mehu ja kuori. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita huolellisesti.
  4. Sivele lihasiivujen pintaan ennen tarjoilua oliiviöljyä ja mausta sormisuolalla ja mustapippurilla myllystä.
  5. Sekoita rucolan joukkoon sitruunakastike ja hienonnetut kaprikset. Aseta rucola lautaselle ja päälle lihasiivut siten, että rucola peittyy.
  6. Raasta annoksen päälle cheddarjuustoa, rouhi mustapippuria ja tarjoile.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 146 kcal
Proteiini 13,8 g
Hiilihydraatti 1,4 g
Rasva 9,5 g
Tyydyttynyt rasva 2,2 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa ja pippuria myllystä
  • extra virgin oliiviöljyä
  • sormisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • Valio Salaneuvos® Cheddar e350 g
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search